Αρχική Videos “Πράσινο φως” των ΗΠΑ στην Πολωνία να στείλει αεροπλάνα στους Ουκρανούς

“Πράσινο φως” των ΗΠΑ στην Πολωνία να στείλει αεροπλάνα στους Ουκρανούς

1

Η Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, έλαβε το «πράσινο φως» από τις Ηνωμένες Πολιτείες να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στο πλαίσιο στρατιωτικής βοήθειας για να στηρίξει την Ουκρανία στην άμυνά της ενάντια στη ρωσική εισβολή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ επανέλαβε επίσης τα σχόλια του Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην εκπομπή «This Week» του ABC. «Είμαστε σε στενές διαβουλεύσεις με την πολωνική κυβέρνηση καθώς και με άλλους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ για αυτό το θέμα. Δεν έχουμε αντιταχθεί με κανέναν τρόπο στην πολωνική κυβέρνηση να παράσχει αυτά τα τζετ στην Ουκρανία».

Όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσαν να παρασχεθούν μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ στην Πολωνία και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, η ίδια είπε ότι οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να συζητούν το θέμα με τους Πολωνούς.

Η πρέσβης της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Oksana Markarova, δήλωσε στο «Face the Nation» ότι ελπίζει η Ουκρανία να λάβει μαχητικά αεροσκάφη από την Πολωνία «το συντομότερο δυνατό».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Μαύρο πρόβατο
Μαύρο πρόβατο
2 years ago

Αν θέλουν η Πολωνοί να στήσουν το κ…ο στους Ροσσους να σταλούν αεροπλάνα, πάτε καλά η μήπως θέλετε να στήσετε 3ω παγκόσμιο?