Αρχική Videos “Πράσινο φως” και δικαστικά στον αντιδημοφιλή νόμο του Μακρόν!

“Πράσινο φως” και δικαστικά στον αντιδημοφιλή νόμο του Μακρόν!

0

«Πράσινο φως» άναψε το συνταγματικό δικαστήριο της Γαλλίας για την έγκριση του νομοσχεδίου του Εμμανουέλ Μακρόν που προβλέπει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια. Η απόφαση σημαίνει ότι η απόφαση σημαίνει ότι η κυβέρνηση μπορεί να εγκρίνει τα αντιδημοφιλή σχέδια του Γάλλου προέδρου ήδη από την επόμενη εβδομάδα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν έγραψε στο Twitter ότι «δεν υπάρχει νικητής ή ηττημένος» και ότι ο νόμος έφτασε στο τέλος της δημοκρατικής του διαδικασίας.

Μετά από τρεις μήνες διαδηλώσεων, μερικές από τις οποίες βίαιες, και συγκρούσεις με την αστυνομία, η πολιτική κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει. Τα συνδικάτα και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης συνέχισαν να προτρέπουν την κυβέρνηση να μειώσει την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι τα δύο τρίτα του γαλλικού κοινού αντιτίθενται στο μέτρο. Πριν την λήψη της απόφασης, ο Μακρόν είχε καλέσει τα εργατικά συνδικάτα να συναντηθούν μαζί του την Τρίτη, ανεξάρτητα από το ποια θα ήταν η απόφαση, όπως τουλάχιστον ανέφερε το γραφείο του.

Τα συνδικάτα απέρριψαν την πρόσκληση του Μακρόν, σημειώνοντας ότι είχε αρνηθεί τις προηγούμενες προτάσεις τους για συνάντηση και κάλεσαν για μαζικές νέες διαδηλώσεις την 1η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Εργαζομένων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments