Αρχική Videos «Πράσινο φως» για νέες ενισχυτικές δόσεις άναψε ο FDA

«Πράσινο φως» για νέες ενισχυτικές δόσεις άναψε ο FDA

0
Dodekanisos

«Πράσινο φως» άναψε ο FDA για την δυνατότητα συνδυασμών διαφορετικών εμβολίων καθώς και για τις ενισχυτικές δόσεις των Moderna και J&J. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι όσοι έκαναν δυο δόσεις με συγκεκριμένο εμβόλιο, μπορούν την ενισχυτική τους να την κάνουν με κάποιο άλλο. Σε δηλώσεις που έκανε ο διευθυντής του Κέντρου Αξιoλόγησης Βιολογικών Επιστημών του FDA Peter Marks, είπε τα εξής: «Οι τροποποιήσεις στις άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης για μια μόνο ενισχυτική δόση σε επιλέξιμους πληθυσμούς, βασίζονται στα διαθέσιμα δεδομένα και ακολουθούν τις πληροφορίες των μελών της συμβουλευτικής μας επιτροπής».

Όσοι επιθυμούν να κάνουν ενισχυτική δόση με Moderna, θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου εμβολιασμού, συστήνει ο FDA. Αφορά σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω καθώς και σε όσους από 18 έως 64 ετών διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά. Σε ότι έχει να κάνει με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, θα πρέπει να χορηγείται ως ενισχυτική δόση, τουλάχιστον δύο μήνες μετά τον αρχικό πλήρη εμβολιασμό του παραλήπτη.

Το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο που έλαβε πλήρη έγκριση από τον οργανισμό στα τέλη του περασμένου μήνα. Και ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε να χορηγηθεί ως ενισχυτική δόση. Υπενθυμίζουμε ότι η συμβουλευτική επιτροπή του FDA ψήφισε αρχικά 16-3 κατά των καθολικών ενισχυτών για όλους τους υγιείς Αμερικανούς. Είχε τονίσει ότι μόνο οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να μπουν στην συγκεκριμένη διαδικασία. Εντούτοις από τότε, η ρυθμιστική αρχή έχει επεκτείνει σταθερά την καταλληλότητα των ενισχυτών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments