Αρχική Videos “Πράσινο φως” για νέα προϊόντα εντόμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

“Πράσινο φως” για νέα προϊόντα εντόμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακηρύσσει νέα προϊόντα εντόμων ασφαλή για κατανάλωση. Έτσι, από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, οι γρύλοι σε σκόνη και το μικρό αλευροσκουλήκι θα επιτρέπονται επίσης στο φαγητό. Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι τρία είδη εντόμων θα επιτρέπονται στο εξής για ανθρώπινη κατανάλωση: ο μεταναστευτικός γρύλος αράχνης, ο κίτρινος αλευροσκώληκας και ο οικιακός γρύλος.

Τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσθέτει και άλλα προϊόντα εντόμων στον κατάλογο των εγκεκριμένων, ενώ σημειώστε πως  άλλες οκτώ αιτήσεις τροφής που αφορούν σε έντομα βρίσκονται επί του παρόντος υπό εξέταση από την ΕΕ! Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τροφίμων, τα έντομα είναι μια εξαιρετικά θρεπτική και υγιεινή πηγή τροφής, καθώς είναι πλούσια σε λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ήδη πολλά ερωτηματικά και αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα τρία τέταρτα των ευρωπαίων καταναλωτών δεν είναι πρόθυμοι να ανταλλάξουν το κρέας με έντομα και ένα επιπλέον 13% είναι αβέβαιο, σύμφωνα με μια έκθεση του 2020 από την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών. Στη Γερμανία, το 80% των ανθρώπων δηλώνουν αηδιασμένοι από την ιδέα να τρώνε έντομα, σύμφωνα με μια  έκθεση του 2022 από την υπηρεσία περιβάλλοντος της Γερμανίας, την UBA.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments