Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου «Πράσινη» νίκη τίτλου!

«Πράσινη» νίκη τίτλου!

0
Dodekanisos

Αν και καρδιοχτύπησε κάπως τους φιλάθλους της, η Ρόδος ξεπέρασε ανώδυνα το εμπόδιο του ΔΙΑ της Κω στο Δημοτικό Στάδιο κερδίζοντας με 2 – 1 και κάνοντας άλλο ένα πολύ σημαντικό βήμα τίτλου. Μετά από τη συμπλήρωση 12 αγωνιστικών, τα «ελάφια» βρίσκονται στο +6 στην κορυφή της βαθμολογίας και ασφαλώς ατενίζουν με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον τους στο πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Σάκη Δέδε σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλο τους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ωστόσο στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα. Ο άγραφος νόμος που λέει ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, παραλίγο να επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά. Χρειάστηκε να έρθει το 80’ για να μπορέσει η Ρόδος να σκοράρει και να κάνει το 2 – 1 από τα έντεκα βήματα, «κλειδώνοντας» έτσι το υπερπολύτιμο «τρίποντο». Και όλα αυτά, επειδή ο ΔΙ.ΑΣ αν και με δέκα παίκτες από το 41’, κατάφερε να βάλει δύσκολα στους αντιπάλους και να τους αγχώσει όταν στις αρχές της επανάληψης βρήκε τον τρόπο να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (1 – 1) και να δώσει έτσι νέο χρώμα. Από εκεί και πέρα η Ρόδος είχε την καθολική υπεροχή και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει το δεύτερο τέρμα τις οποίες όμως δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί. Στην ίδια χρονική περίοδο και επειδή είναι γνωστό ότι η μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις τιμωρεί, οι Κώοι είχαν δυο σημαντικές στιγμές κόντρα στη ροή του αγώνα για να σκοράρουν και να βάλουν ακόμα πιο δύσκολα στους γηπεδούχους.

Η Ρόδος ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή και στο πρώτο ημίχρονο. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν η ομάδα που είχε για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή της κάνοντας συνεχώς επιθέσεις. Δεν δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες όμως ήταν φανερή η ανωτερότητα των γηπεδούχων που έδειχναν ότι αργά η γρήγορα θα έπαιρναν κεφάλι στο σκορ, όπως και τελικά έγινε.

Τα γκολ
Στο 27’ ο Μπίσα με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να βάλει τη Ρόδο μπροστά στο σκορ ( 1- 0).
Στο 47’ όμως μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Θωνιάτης πήρε τη μπάλα σε θέση δεξιά μέσα στην περιοχή και με ένα διαγώνιο σουτ την έστειλε στη γωνιά για να κάνει έτσι το 1 – 1.
Στο 80’ ο Σουλάϊ πάσαρε στον Γεωργίου στα πλάγια. Αυτός απέφυγε δυο αντιπάλους μπαίνοντας στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ. Η πορεία της μπάλας όμως ανακόπηκε από τον Αμπντουλάϊ ο οποίος δίκην τερματοφύλακα απόκρουσε και με τα δυο χέρια. Ο διαιτητής ήταν πολύ κοντά στη φάση και έδωσε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε ψύχραιμα σε γκολ ο Καντιμοίρης, διαμορφώνοντας το τελικό 2 – 1.

Άλλες φάσεις
Στο 9’ μετά από σέντρα στην περιοχή, ο Καντιμοίρης έκανε την κεφαλιά αλλά πάνω στη γραμμή αμυνόμενος του ΔΙΑ έβαλε το σώμα του και η μπάλα κόντραρε για να απομακρυνθεί στη συνέχεια.
Στο 18’ ο Κιοσέογλου εκτέλεσε ένα κόρνερ με πολύ φάλτσο για να διώξει δύσκολα με το ένα χέρι ο Τσαραπατσάνης. Η μπάλα στρώθηκε στον Μπίσα μέσα στην περιοχή ο οποίος έκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (άουτ).
Στο 45’ ο Μπίσα έκανε ένα πολύ ωραίο τεχνικό πλασέ από το ύψος της περιοχής αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει ελαφρώς δίπλα από το αριστερό δοκάρι και να καταλήξει άουτ.
Στο 57΄ ο Σουλάϊ έκανε το σουτ από καλό σημείο αλλά ο Τσαραπατσάνης απόκρουσε
Στο 59’ ο Τσουλάκος με ωραίο ανάποδο ψαλίδι «βρήκε» Κώστα σε θέση φορ όμως η λόμπα που επιχείρησε ήταν άστοχη καθώς η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 62’ ο Κιοσέογλου «δοκίμασε» το πόδι του από μακριά στέλνοντας τη μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το «παραθυράκι» του Τσαραπατσάνη (άουτ).
Στο 65’ από σέντρα του Καντιμοίρη από τα δεξιά, ο Γεωργίου πήρε τη μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Τσαραπατσάνης έβαλε σωστά το σώμα και απόκρουσε κρατώντας ζωντανή την ομάδα του.
Στο 67’ ο Θωνιάτης πήρε τη μπάλα σε επικίνδυνο σημείο μέσα στην περιοχή και έκανε το πλασέ αλλά ο Κεφάλας κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Στο 70’ μετά από αντεπίθεση η μπάλα έφθασε στον Χατζηφούντα σε πλεονεκτικό σημείο στην καρδιά της άμυνας της Ρόδου. Αυτός έκανε το πλασέ με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα όμως ο Σουλάϊ πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα καταλήξει στην εστία.
Στο 71’ ΄Γεωργίου πάσαρε στον Τσουλάκο και αυτός έκανε το πλασέ από πολύ καλό σημείο μέσα από την μικρή περιοχή όμως έστειλε τη μπάλα άουτ.

Δυο κόκκινες κάρτες
Με εννιά παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο ΔΙΑΣ καθώς ο Αντωνάς έδειξε δυο φορές την κόκκινη κάρτα. Η πρώτη αποβολή έγινε στο 41’ όταν αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα ο Δρόσος ο οποίος προφανώς κάτι είπε στον διαιτητή.
Στο 89’ την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Χατζηβασίλης με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα την ώρα που η Ρόδος έβγαινε στην αντεπίθεση.

Διακριθέντες
Πολύ κινητικοί από πλευράς Ρόδου ήταν ο Μπίσα και ο Γεωργίου οι οποίοι είχαν αρκετά τρεξίματα και βοήθησαν την ομάδα τους. Πολύ καλός και ο Κιοσέογλου που βοήθησε στην ανάπτυξη ενώ ένα καλό παιχνίδι έκανε και ο Κρητικός ο οποίος έπαιξε με σοβαρότητα και ωριμότητα όσον αφορά τα αμυντικά του καθήκοντα. Από τον ΔΙΑ ξεχώρισε ο Θωνιάτης που έδωσε αρκετές μάχες αλλά και ο Μπεκιρλάρι που έτρεξε πολύ.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Σταμάτη Αντωνά (Σαρρής, Μπέκας) ο οποίος εφάρμοσε σωστά τον κανονισμό.

Οι συνθέσεις των ομάδων είναι οι ακόλουθες:
ΑΣ ΡΟΔΟΣ: Κεφάλας, Καντιμοίρης, Καμπούρης (72’ Αμανατίδης), Σουλάϊ, Κρητικός, Κιοσέογλου (84’ Δημητριάδης), Ρίκκα, Μπίσα, Costa, Τσουλάκος, Γεωργίου
ΔΙ.ΑΣ: Τσαραπατσάνης, Συντιχάκης (77’ Μαριάς), Αμπντουλάϊ (84’ Πης), Θωνιάτης, Χατζηβασίλης, Μπεκιρλάρι, Χατζηφούντας, Μποϊλής (39’ Ιωαννίδης), Φονσέκα (73’ Χατζησουλεϊμάν), Βλαντιμίροφ, Δρόσος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments