Αρχική Επικαιρότητα Πουλάς: «H αύξηση θανάτων στην Ελλάδα δεν οφείλεται στον κορονοϊό»

Πουλάς: «H αύξηση θανάτων στην Ελλάδα δεν οφείλεται στον κορονοϊό»

0
@ERT
Dodekanisos

Ο Κωνσταντίνος Πουλάς αναφέρθηκε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την αύξηση των θανάτων στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. 

Ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας του τμήματος φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών τόνισε χαρακτηριστικά: «Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, τις τελευταίες εβδομάδες επικρατεί σχετική αύξηση των θανάτων στη χώρα. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, είναι κάτι που αρκετοί ερευνητές παρακολουθούμε. Σε κάθε περίπτωση αφαιρούμε τους θανάτους οι οποίοι προέρχονται από κορονοϊό. Ο συγκεκριμένος μήνας θα κλείσει με περίπου 1.000 θανάτους από κορονοϊό. Μοιάζει να υπάρχει σχετική αύξηση, θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε. Ώστε να έχουμε μια καθαρότερη εικόνα».

Σε ερώτηση για το που μπορεί να οφείλεται η φερόμενη αύξηση ο κ. Πουλάς δήλωσε: «Ας περιμένουμε να το θεμελιώσουμε. Θα το παρουσιάσουμε την κατάλληλη στιγμή. Μια εκτίμηση είναι ότι όλα τα νοσοκομεία ασχολούνται με τον Covid. Μία άλλη ότι η ψυχολογία του πληθυσμού έχει επιβαρυνθεί πολύ. Μπορεί να έχουμε θανάτους λόγω αυτού. Μία άλλη εκτίμηση είναι πως κάτι διαφορετικό έχει εισαχθεί στον πληθυσμό σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Θα περιμένουμε να το μελετήσουμε».

Όπως μετέδωσε το «pronews.gr», o κ. Πουλάς απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις για τις διάφορες δηλώσεις του Δ. Σαρηγιάννη, ο οποίος προβλέπει συνεχώς πολλά κρούσματα.  

«Οι δηλώσεις του κ. Σαρηγιάννη εμπίπτουν στις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα. Ας ασχοληθεί κάποιος με τις κατά καιρούς αμφιλεγόμενες και αλληλοσυγκρουόμενες προβλέψεις του περί 300.000 κρουσμάτων, 3.000 κρουσμάτων. Δεν μπορώ να ακολουθήσω επιχειρηματολογία που δεν βασίζεται σε δεδομένα. Δεν είμαστε αστρολόγοι, επιστήμονες είμαστε». 

Ο Καθηγητής αναφέρθηκε και στην έλλειψη δεδομένων: «Η πανδημία τον τελευταίο 1,5 χρόνο από το μόνο που δεν χαρακτηρίζεται είναι από τη διαφάνεια των δεδομένων και των αριθμών. Δεν έχουμε ξεκάθαρα δεδομένα για όλα τα αριθμητικά της πανδημίας».  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments