Αρχική Videos ΠΟΥ: “Τα εμβόλια δεν σημαίνουν το τέλος της πανδημίας”

ΠΟΥ: “Τα εμβόλια δεν σημαίνουν το τέλος της πανδημίας”

0
Dodekanisos

Για ψευδή αίσθηση ασφάλειας σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Γκεμπρεγέσους. Μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά πως «ανησυχούμε για μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας ότι τα εμβόλια έδωσαν τέλος στην πανδημία και ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να λαμβάνουν άλλες προφυλάξεις». Εάν είστε εμβολιασμένοι, έχετε πολύ μικρότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19 και θανάτου, αλλά εξακολουθείτε να διατρέχετε τον κίνδυνο να μολυνθείτε και να μολύνετε άλλους». Προέτρεψε τα άτομα που είναι εμβολιασμένα να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις για να αποτρέψουν τη μόλυνση ή «να μολύνουν κάποιον άλλον που θα μπορούσε να πεθάνει.

«Αυτό σημαίνει να φοράτε μάσκα, να διατηρείτε απόσταση, να αποφεύγετε τα πλήθη και να συναντάτε άλλους, έξω, αν μπορείτε, ή σε έναν καλά αεριζόμενο χώρο μέσα», είπε. «Συνεχίζουμε να καλούμε όλες τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν μια ολοκληρωμένη και προσαρμοσμένη προσέγγιση των μέτρων δημόσιας υγείας για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού.
Είναι ζωτικής σημασίας, συνέχισε, «οι χώρες να αυξήσουν τις δυνατότητές τους τώρα για να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν τα σωστά μέτρα για να αποτρέψουν τις χειρότερες συνέπειες τυχόν μελλοντικών κυμάτων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments