Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Που είναι οι βουλευτές της Δωδεκανήσου;

Που είναι οι βουλευτές της Δωδεκανήσου;

0
Dodekanisos

Η μεγάλη αδικία που συντελείται αυτή τη στιγμή στους επαγγελματίες παίκτες του Διαγόρα, της Ρόδου και του Ιάλυσου αλλά και όλων των υπολοίπων ομάδων και ο …παραλογισμός της μη έναρξης των πρωταθλημάτων τους, φαίνεται πως έχουν περάσει απαρατήρητα από τους Βουλευτές της περιοχής μας αντίθετα με την Αχαϊα 

Στη Βούλη έφερε το θέμα της μη έναρξης του πρωταθλήματος της Super League 2 και Football League η Βουλευτής Αχαΐας Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου με σχετική ερώτηση που έκανε. Είναι κάτι που αποκτάει ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για μια Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν αντιδράσεις και μέσα στην κυβέρνηση. Η Δωδεκάνησος εκπροσωπείται από τρεις ομάδες (Διαγόρας, Ρόδος, Ιάλυσος) στα επαγγελματικά πρωταθλήματα αλλά παρόλα αυτά έως τώρα κανένας Βουλευτής από την περιοχή μας δεν έφερε το θέμα στη Βουλή προκειμένου να αναδείξει την τεραστία αδικία που συντελείται στις δυο αυτές κατηγορίες και κατ’ επέκταση σε όλες τις ομάδες και τους παίκτες.
Αναλυτικά, η ερώτηση της κ. Αλεξοπούλου αναφέρει τα ακόλουθα:
«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ

Η πανδημία του COVID-19 σε συνδυασμό με τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου και της καλαθοσφαίρισης, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό μείγμα για τους ανθρώπους που βιοπορίζονται επαγγελματικά από τα εν λόγω αθλήματα.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει απόφαση για έναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της Super League2, της Football League, ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην καλαθοσφαίριση, με τις κατηγορίες της Β’ και Γ’ Εθνικής να παραμένουν σε αναστολή, την Α2 να ξεκινά, αλλά αυτή τη στιγμή να βρίσκεται εκ νέου σε αναστολή.

Η ανωτέρω ανησυχητική κατάσταση απασχολεί όπως είναι φυσιολογικό τόσο τους θεσμικούς ποδοσφαιρικούς και καλαθοσφαιρικούς φορείς, όσο και τους ίδιους τους αθλητές, προπονητές και τις οικογένειές τους, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν τις 3.000 σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Λαμβάνοντας υπόψη, ότι όλα τα πρωταθλήματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, έχουν ξεκινήσει, η έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League 2, της Football League, Α2 και Β΄ Εθνικής αποτελεί εφικτό στόχο, πολλώ δε μάλλον, εάν εξασφαλιστεί η

Πλ. Γεωργίου Α’ 28, 262 25 Πάτρα – τηλ.: 2610 220030, fax: 2610 220030 Μητροπόλεως1,10557Αθήνα–τηλ.:2103709341,2103709342,fax:2103709340 e mail: ch.alexopoulou@parliament.gr

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Αχαΐας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

απαρέγκλιτη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ήδη τηρείται από τη Super League.

Για το λόγο αυτό:

Eρωτάται ο αρμόδιος Υφυπουργός, σε ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών κατηγοριών της Super League2, Football League, Α2 και Β΄ Εθνικής.

Με τιμή

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Χριστίνα Αλεξοπούλο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments