Αρχική Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου «Που είναι η αξιοπρέπεια;»

«Που είναι η αξιοπρέπεια;»

1
bafiti andriana
Dodekanisos

Στην αντεπίθεση πέρασε η πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Ανδριάνα Μπαφίτη, απαντώντας με τη σειρά της στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Κυριάκος Μεϊμάρης με αφορμή τον ορισμό δυο αγώνων την περασμένη Πέμπτη, ημέρα της κηδείας του 20χρονου ποδοσφαιριστή του Φοίβου Κρεμαστής Φίλιππα Δελαπόρτα. Η ίδια μέσω επιστολής της στο news12 απαντάει και στον πρόεδρο της Επιτροπής πρωταθλήματος της Ένωσης Τάσο Ψυλλάκη ο οποίος έκανε δηλώσεις σε τοπική εφημερίδα. Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Μπαφίτη είναι το ακόλουθο:
«Λυπούμαι ειλικρινά που πρέπει να επανέλθω και να απασχολήσω τα μέσα για θέματα ανάξια λόγου. Δυστυχώς όμως επειδή κάποιοι δεν γνωρίζουν την έννοια των λέξεων αξιοπρέπεια, ηθική και τιμή θα πρέπει έστω και αργά να την μάθουν.
Είθισται όταν ο ποδοσφαιρικός χώρος χάνει ένα μέλος του, οι επιμέρους ενώσεις να συνεδριάζουν έκτακτα, να αναβάλουν την τρέχουσα αγωνιστική και να επιβάλλουν ενός λεπτού σιγή στους επόμενους αγώνες τους, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτόν που έφυγε.
Όλοι παγώσαμε στο άκουσμα του χαμού του Φίλιππου Δελαπόρτα και του Γιάννη Τζιβίλογλου, πρώτα από όλα για το χαμό δύο νέων ανθρώπων που δεν είχαν ξεκινήσει καλά καλά την πορεία της ζωής τους.
Κατόπιν για το χαμό ενός νέου καταξιωμένου ποδοσφαιριστή, ο οποίος προέρχεται από μια ποδοσφαιρική οικογένεια, στην οποία ο πατέρας Άκης Δελαπόρτας έχυσε ποτάμι ιδρώτα και αίμα στα δωδεκανησιακά γήπεδα και χάρισε στο δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο δύο άξιους ποδοσφαιριστές.
Και ενώ πήραμε μαθήματα αξιοπρέπειας όταν μια ξένη ομάδα – ο Ίκαρος – παρατάχθηκε με δέκα παίκτες σαν ελάχιστη ένδειξη τιμής προς την ομάδα του Φοίβου και την οικογένειά του και η ίδια η Ε.Π.Ο. παρήγγειλε την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε κάθε αγώνα του κυπέλλου ερασιτεχνών, εμείς τι κάναμε….???
Ορίσαμε κανονικά αγώνες, ακόμα και την ημέρα της εξωδίου ακολουθίας, με τη δικαιολογία ότι τα σωματεία δεν ζήτησαν την αναβολή [ ρήσεις κ. Ψυλλάκη στην εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ ], απόφαση την οποία λαμβάνει η ΕΠΣΔ.
Όταν δε, πληροφορήθηκα με έκπληξη ότι η ΕΠΣΔ δεν είχε μεριμνήσει για τίποτα τέτοιο, πληροφόρησα τον Πρόεδρο αυτής κ. Μεϊμάρη τηλεφωνικά για τα σχόλια που δεχόμουν, ο οποίος μου απήντησε ότι θα το συζητούσε με τον κ. Τάσο, όπως χαρακτηριστικά μου είπε.
Από κείνην την ώρα και μετά δέχθηκα προσβλητικά σχόλια για το άτομό μου και τις δηλώσεις που έκανα από τον κ. Ψυλλάκη και από τον κ. Μεϊμάρη, οι οποίοι θεωρούν ότι κανείς και ειδικά εγώ, που επί τόσα χρόνια έχω προσφέρει στον αθλητισμό δεν έχει το δικαίωμα να βγει και να εκφράσει την άποψή του για το αυτονόητο και για αυτό που βλέπουν όλοι.
Πολύ εύκολα θα μπορούσα να κατέβω στο επίπεδο του κ. Ψυλλάκη και να τον στείλω να πλύνει πιάτα στο εστιατόριό του, δεν θα το κάνω όμως γιατί σέβομαι τη σκιά του θεσμού που εκπροσωπεί.
Θα απαντήσουν άλλοι την ώρα που πρέπει.
Όσον αφορά δε το φόβο που τους διακατέχει για την εμπλοκή μου στα προεκλογικά ζητήματα του οργάνου που τώρα εκπροσωπούν, έχω δηλώσει επανειλημμένα τι στάση θα τηρήσω, νομίζω δε όμως ότι πρέπει πρώτα να ανησυχούν για την νομιμότητα των όσων έχουν πράξει μέχρι σήμερα και όχι για αυτό.
Έχω μάθει ευτυχώς να αναγνωρίζω τα λάθη μου και θα τους συμβούλευα να πράξουν το ίδιο.
Ζητώ συγνώμη που απασχολώ ξανά για ένα τόσο θλιβερό θέμα, το οποίο θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει κλείσει.

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΑΙΓ. ΜΠΑΦΙΤΗ»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sds
Sds
11 years ago

Λοιπον καλα έκανε η μπαφιτη και το ανέφερε αλλα τωρα το να τρωγεστε μεταξύ σας για το ποιος έχει δίκιο προσβάλλει πιο πολυ την μνήμη του παιδιού!!!! Άντε σταματήστε δεν ντρέπεστε λιγάκι!!!!
Χειρότερο ειναι αυτο που κανετε!!!!