Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Πως θα …ξεκολλήσει η ζυγαριά;

Πως θα …ξεκολλήσει η ζυγαριά;

0
Dodekanisos

Γράφει η διαιτολόγος Μαρία Σουλούνη

Σου έχει τύχει να ακολουθείς μια δίαιτα, να χάνεις κάποια κιλά, και κάποια στιγμή το σώμα σου αρνείται να χάσει άλλα; Για κάποιο λόγο, παρότι κάνεις όλα όσα χρειάζονται, δεν βλέπεις διαφορά στη ζυγαριά, στο σώμα, στα ρούχα σου. Τι φταίει και δεν χάνεις κιλά; Μήπως κόλλησες; Τι μπορείς να κάνεις για να αλλάξει αυτό;

Έξυπνα μυστικά διατροφής που θα κάνουν πάλι τον οργανισμό σου σύμμαχο στην προσπάθειά σου να χάσεις όσα κιλά χρειάζεσαι.

Γιατί κόλλησα;
“Πριν αναφερθούμε στις συμβουλές του πώς θα ξεπεράσουμε το σημείο εκείνο της στασιμότητας των κιλών, καλό θα είναι να ασχοληθούμε με το γιατί!” Γιατί  κολλάει το σώμα και δεν χάνει;
1. Μήπως η δίαιτα που κάνεις είναι αρκετά αυστηρή; Το κάθε άτομο έχει τις δικές του ανάγκες σε θερμίδες. Πολλές φορές μια εξαντλητική δίαιτα το δεν είναι στα μέτρα μας, έχει αυτό το αποτέλεσμα μετά από κάποιες μέρες.

2. Μήπως πρέπει να κάνεις ένα check up; Υπάρχουν περιπτώσεις που αυτή η παύση οφείλεται σε κάποια ορμονική διαταραχή, όπως π.χ. θυρεοειδή  ή στις γυναίκες σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

  1. 3. Μήπωςδεν ενυδατώνεσαι αρκετά καλά; Η ελλιπής ενυδάτωση, ακόμη και αν το πρόγραμμα διατροφής είναι ιδανικό, μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία απώλειας βάρους.
  2. Μήπωςέχεις ήδη χάσει πολλά κιλά; Κάποια στιγμή μετά την απώλεια κάποιων κιλών το σώμα και ο οργανισμός κουράζεται. Ακόμη και αν έχεις περιθώριο να χάσεις κάποια ακόμα κιλάκια, ο οργανισμός σου δεν το επιτρέπει.

    5.  Μήπως ενώ ακολουθείς μια σωστή δίαιτα- διατροφή,  χάνεις τον έλεγχο σε αναψυκτικά, αλκοόλ ή τυποποιημένους χυμούς; Όλα τα παραπάνω έχουν ’’κενές’’ θερμίδες ικανές να χαλάσουν κάθε προσπάθεια στο ισοζύγιο θερμίδων που καις και εκείνων που καταναλώνεις.

    ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙΣ:
    Όποιος και αν είναι ο λόγος, πάντα υπάρχει τρόπος να ξεπεράσεις το εμπόδιο και να συνεχίσεις την απώλεια βάρους.

  • Άλλαξε τα σνακ σου

    Ένα μικρό και τονωτικό σνακ πριν το μεσημεριανό ή το βραδινό είναι η καλύτερη λύση για να μην σε πιάσουν ενοχλητικές λιγούρες. Ίσως βέβαια να πρέπει να αναθεωρήσεις όσα επιλέγεις για σνακ. Απόκλεισε ψωμιά και αρτοσκευάσματα. και πρόσθεσε ένα γαλακτοκομικό, όπως ένα ποτήρι γάλα 1.5% η γιαούρτι ή και 1 φρούτο.

  • Μείωσε τη ζάχαρη στα ροφήματα σου
    Η ζάχαρη δεν βρίσκεται μόνο στον καφέ ή το τσάι σου! Υπάρχει ακόμη και σε τροφές που δεν φαντάζεσαι. Καλό είναι λοιπόν να την αποφύγεις από όπου μπορείς. Δοκίμασε να βρεις κάποιον επάξιο αντικαταστάτη, όπως στέβια ή άλλα υποκατάστατα ζάχαρης.
  • Αύξησε την κατανάλωση νερού

    H σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι ένα από τα σημεία κλειδιά για να πιάσει τόπο η δίαιτα. Όσο καλύτερα ενυδατώνεται το σώμα, τόσο πιο αποτελεσματικά δουλεύει ο μεταβολισμός μας. Πολύ νερό,  φυσικοί χυμοί (πλούσιοι σε βιταμίνες και φυτικές ίνες), ροφήματα όπως τσάι ή καφές (χωρίς ζάχαρη αν γίνεται) είναι το μυστικό για να τα καταφέρεις.

  • Μείωσε το ελαιόλαδο

    Το ελαιόλαδο μπορεί να είναι βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής παρ’ όλα αυτά ίσως εδώ θα πρέπει να μετριάσεις την ποσότητα του. “Μείωσε λοιπόν το ελαιόλαδο, τόσο στο μαγείρεμα, όσο και στη σαλάτα σου”!

  • Προτίμησε πιο φυσικά τρόφιμα
    “Επίλεξε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και όσο γίνεται πιο ακατέργαστα. Αντί για απλά ζυμαρικά, διάλεξε ζυμαρικά ολικής άλεσης ή αντί για λευκό αλεύρι προτίμησε ολικής άλεσης για τα γλυκά ή τα αλμυρά σου. Θα δεις ότι θα χορταίνεις με λιγότερη ποσότητα.

Μην επιλέγεις σκληρό αλκοόλ
Το ουίσκι και η βότκα πρέπει να μπουν για λίγο στην άκρη σε κάθε σου έξοδο. Τα βαριά ποτά έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και επομένως σου δίνουν πολλές παραπάνω θερμίδες . Προτίμησε κρασί ή μπύρα – σε λογικές ποσότητες πάντα – που έχουν μικρότερο ποσοστό αλκοόλ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments