Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου “Πως να επανέλθουμε χωρίς εμβόλιο;”

“Πως να επανέλθουμε χωρίς εμβόλιο;”

0
Dodekanisos


Απαισιόδοξος ως προς την άμεση επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους σε ότι έχει να κάνει με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δηλώνει στην «Αθλητική Ροδιακή» το μέλος της διοίκησης του Ηρακλή Μαριτσών Στέργος Κασέκας. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά επεσήμανε και τα ακόλουθα:
“Εφόσον αποτύχαμε να λειτουργήσει υπό όρους το ποδόσφαιρο και σε αυτό είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή αν δεν εμβολιαστεί ο πληθυσμός μου φαίνεται δύσκολο το πως θα λειτουργήσουμε ξανά και πως θα επανέλθουμε. Ο αθλητισμός αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προτεραιότητες που άμεσα θα δοθούν στον κόσμο”.
Ο ίδιος ανέφερε και τα ακόλουθα:
“Μας έλειψε η καθημερινότητα και η διαρκής απασχόληση με το ποδόσφαιρο. Ήταν μια ευχάριστη ρουτίνα για όλους μας. Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να υπάρχει συνοχή στο ποδόσφαιρο από το Γ’ Τοπικό μέχρι και την Α’ Εθνική. Όπως ακριβώς ένα τρένο με τα βαγόνια του. Μόνο που σήμερα οδηγός στο τρένο είναι ο κορωνοϊός και η πανδημία. Ελπίζουμε ότι οι ειδικοί θα βρουν το μέτρο που θα σπάσει αυτή την αλυσίδα. Υπάρχουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα και εύχομαι ότι με τα εμβόλια πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να βγούμε από το κακό που μας βρήκε”.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην επόμενη ημέρα, είπε τα ακόλουθα:
“Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με βεβαιότητα. Αν το ερώτημα είναι υγεία ή ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο η απάντηση είναι εύκολη. Ναι θέλουμε υγεία και ας μην υπάρχουν ποδόσφαιρα. Αν αυτό είναι το δίλημμα. Ζωή η ποδόσφαιρο. Σαφώς και όλοι θέλουμε να ζήσουμε και το ποδόσφαιρο δεν είναι καν στις προτεραιότητες μας. Σαφώς και υπάρχουν κάποια στοιχεία που διαφαίνονται για το άμεσο μέλλον και μπορούν να μας επιτρέψουν να βάλουμε και πάλι το ποδόσφαιρο στη ζωή μας αλλά αυτό δεν το βλέπω να γίνεται για τους επόμενους τουλάχιστον δυο ή τρεις μήνες. Θα βγει πρώτα το εμβόλιο, θα περάσει αρκετός καιρός με τους εμβολιασμούς και στην καλύτερη περίπτωση θεωρώ ότι θα πάμε μέχρι και τον Μάρτιο. Δεν βλέπω κάτι άλλο να συμβαίνει ενδιάμεσα. Το είδαμε να λειτουργούμε σε ένα πρωτάθλημα με ειδικούς όρους και συνθήκες αλλά λογαριάζαμε χωρίς τον κορωνοϊό. Νομίζω ότι μπορούμε να συζητάμε ρεαλιστικά για επιστροφή στα γήπεδα από τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου. Οπότε συζητάμε για την ακύρωση της χρονιάς καθώς δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες για να ολοκληρωθεί αυτό το πρωτάθλημα. Από την άλλη όταν βλέπουμε πως οι επαγγελματίες κατηγορίες δεν έχουν εκκινήσει καν, γιατί να μας ξενίζει αν θα ακυρωθεί το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα;”.
Σε ερώτηση για το αν στο δίλημμα που έβαλε πριν, σχετικά με το “ποδόσφαιρο ή ζωή” και το ενδεχόμενο να συνυπάρξουν απάντησε ως εξής:
“Εννοείται ότι μπορούν να συνδυαστούν. Αλλά ειλικρινά τώρα, όταν υπάρχει πρόβλημα να μετακινηθείς να πας στην εργασία σου πως θα σκεφθείς να αθληθείς. Όταν σήμερα καλούμαστε να σκεφθούμε αν θα έχουμε καν εργασία πως θα μπορέσουμε να το συνδυάσουμε. Μεταφέρω τα πράγματα με τα όσα ζω στην Αθήνα που είναι η δουλειά μου. Εδώ πραγματικά η εργασία γίνεται αυστηρά εξ’ αποστάσεως και αποφεύγεται με οποιονδήποτε τρόπο η μετακίνηση. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή αυτές είναι οι συνθήκες τις οποίες ζούμε. Αυτό το …οριζόντιο είναι αρκετά προβληματικό και αυτό είναι κάτι που αναγκαστικά μας πάει στο δίλλημα που λέγαμε ζωή ή ποδόσφαιρο”.
Ο Στέργος Κασέκας πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
“Η Αθήνα καθορίζει τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Όπως είδαμε σε όλες τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και στις γενικότερες οδηγίες που έδωσε η Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν έλαβαν υπόψη τοπικά ή ανά Περιφέρεια στοιχεία και στατιστικές της επιδημίας. Για παράδειγμα όταν έλεγαν για απαγόρευση θεατών στο γήπεδο δεν λήφθηκε υπόψη ότι στη Ρόδο είχαμε μηδέν κρούσματα. Αυτό που λαμβάνουν υπόψη οι επιτροπές και οι επιστήμονες είναι τι συμβαίνει στις δυο μεγάλες πόλεις. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Εμείς σαν Ηρακλής είχαμε στείλει μια επιστολή στον κ. Αυγενάκη λέγοντας ότι θέλουμε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με φιλάθλους. Η δική μας προσέγγιση ήταν ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα χωρίς φιλάθλους. Καλύτερα να μην ξεκινήσει καθόλου. Από τη στιγμή που αποφασίζεται και αναλαμβάνει την πολύ σοβαρή ευθύνη για την υγειονομική διαφύλαξη το σωματείο ας του δινόταν και η αντίστοιχη ευθύνη για να μπει στο γήπεδο και ένα ποσοστό κόσμου. Έτσι θα είχαμε τον απόλυτο έλεγχο στο ποιοί μπαίνουν. Και να μην φθάσουμε στο σημείο να κλείνουμε τις πόρτες και να μπαίνουν απ’ όλες τις πλευρές του γηπέδου. Αν πραγματικά είχαμε τον έλεγχο θα είχαμε μια απόλυτη συμμετρία”.
Το μέλος της διοίκησης του Ηρακλή σχολίασε και την πρόσφατη δήλωση του μέλους της διοίκησης του ΑΕΡΑ Χρήστου Χριστοφή σχετικά με την αναγκαιότητα συζήτησης μεταξύ όλων των παραγόντων των ομάδων:
“Θα συμφωνήσω απόλυτα. Εμείς οι παράγοντες θα πρέπει να μπορούμε να συζητάμε μεταξύ μας. Και όχι μόνο εξ’ αφορμής του κορωνοϊού. Αν υπήρχε μεταξύ μας συζήτηση από πριν κάνοντας μια άτυπη συνεννόηση θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη οι δικές μας σκέψεις και αγωνίες. Εμείς είμαστε που τραβάμε το κουπί και συντηρούμε αυτό που λέγεται ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Θα έπρεπε να είχαμε τη δυνατότητα να υποβάλλουμε τις απόψεις μας και να εισακουστούν στα κέντρα αποφάσεων. Ας μην τα κάνανε μετά. Τουλάχιστον ας τα γνώριζαν όμως”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments