Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Πως να χαρεί κανείς;

Πως να χαρεί κανείς;

3
Dodekanisos

Κατά την διάρκεια του αγώνα του Διαγόρα με την Καλαμάτα, ο πατέρας του προπονητή των γηπεδούχων έπαθε καρδιακό επεισόδιο και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Σε δεύτερη μοίρα περνάει η νίκη του Διαγόρα με 1 – 0.


Στη σκιά του θανατού ενός φιλάθλου, τον πατέρα του προπονητή του Διαγόρα Πέτρου Ρουτζιέρη που άφησε την τελευταία του πνοή στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου, ο Διαγόρας επικράτησε με 1 – 0 της Καλαμάτας στο Δημοτικό Στάδιο στο πρώτο παιχνίδι μπαράζ στο πλαίσιο της διεκδίκησης της ανόδου στην επόμενη κατηγορία. Ασφαλώς και το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού παιρνάει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο πολύ δυσάρεστο αυτό γεγονός. Ήταν στα μέσα περίπου του πρώτου ημιχρόνου όπου ο ‘ατυχος φίλαθλος ένιωσε αδιαθεσία στην εξέδρα Αμέσως οι γιατροί που ήταν στο γήπεδο κ. Μιχαηλίδης, Άντερσεν και Τσάτσης, έτρεξαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Λίγο αργότερα ήρθε το ασθενοφόρο που παρέλαβε τον φίλαθλο και τον μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δυστυχώς δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.


Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Διαγόρας ήταν σαφώς καλύτερος από την Καλαμάτα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτρερο ημίχρονο. Οι Καλαματιανοί ήρθαν στη Ρόδο για να παίξουν ξεκάθαρα με αμυντικούς προσανατολισμούς και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τους αντιπάλους τους. Οι παίκτες του Πέτρου Ρουτζιέρη βάζοντας τη μπάλα κάτω απέκτησαν από νωρίς τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων και επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ χωρίς να τα καταφέρουν και όσο περνούσε η ώρα τόσο και περισσότερο προσπαθούσαν να καθυστερήσουν οι φιλοξενούμενοι. Ο «γηραιός» δεν το έβαλε κάτω και επιμένωντας μέχρι και τις καθυστερήσεις βρήκε τελικά το πολυπόθητο τέρματα που μπορεί να τον στείλει στην επόμενη κατηγορία.


Στο 7’ ο Γλυνός ελίχθηκε έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και πλάγια θέση στέλνοντας τη μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το ορίζοντιο δοκάρι (άουτ).
Στο 20′ ο Γεωργίου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας έκανε άστοχη έξοδο και ο Τάμπας έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 35’ ο Χατζησάββας ελίσσεται και προσπαθεί να κάνει το σουτ. Τελικά πάδσαρε στον άξονα στον Γλυνό και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τους Καλαματιανούς.
Στο 40′ ο Ευαγγελιδάκης εκτέλεσε πλάγιο και ο Χατζησάββας πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή με τον Μπίζο να τον τραβάει και να τον ρίχνει στο έδαφος. Ζήτησε πέναλτι ο Διαγόρας και έχει δίκιο.
Στο 52′ ο Χατζησάββας μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και κοντά στην γραμμή του άουτ. Έκανε τη συρτή πάσα αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι και χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο 59 φάουλ για τον Διαγόρα από τα αριστερά. Εκτέλεσε ο Μπαξεβάνου, η μπάλα βρήκε σε ένα κεφάλι αμυντικού και κατέληξε κόρνερ περνόντας ελαφρώς δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Στο 92’ ο Γεωργίου εκτέλεσε κόρνερ καια ο Ντουαλά με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει έτσι το 1 – 0.

Οι συνθέσεις των ομάδων είναι οι ακόλουθες:
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Σικαλιάς, Βέρτζος, Παγώνης, Ευαγγελιδάκης, Προβατίδης, Μπαξεβάνου (83’ Μεντί), Χατζησάββας, Γλυνός (79’ Μπουρλάκης), Πινιώτης (66’ Ντουαλά), Δήμας, Γεωργίου
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Καρσιωτάκης, Τάμπας (84’ Τσόπελας), Φουάσης, Μπίζος, Αλιατίδης, Ζαχαρόπουλος, Αντωνιάδης, Πινδώνης, Γιόνδης (75’ Μάρκοβιτς), Πέριτς (89’ Βοσκόπουλος), Λαθύρης (48’ Μίγκας)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments