Αρχική Αθλητικά νέα Πως η εφαρμογή LinkedIn «έσωσε» μία ποδοσφαιρική καριέρα

Πως η εφαρμογή LinkedIn «έσωσε» μία ποδοσφαιρική καριέρα

0
@KERKIDA.NET
Dodekanisos

Όταν ο ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής Elliott Dugan αποδεσμεύθηκε από την Σουίντον, θα μπορούσε εύκολα να είχε «χάσει» τον δρόμο του. Θα μπορούσε να είχε εγκαταλείψει την φιλοδοξία του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ωστόσο δεν πανικοβλήθηκε και με την βοήθεια των μέσω κοινωνικής δικτύωσης το όνειρό του πήρε «σάρκα και οστά». 

Από την απόρριψη… στην Σουηδία και από εκεί στην Κύπρο! 

Ο Dugan γεννηθείς το 2000 ανήκε στα τμήματα υποδομής της Σουίντον. Ωστόσο οι άνθρωποι της Αγγλικής ομάδας τον αποδέσμευσαν σε ηλικία 16 ετών. Στην ζωή του ο νεαρός ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και να εξελιχθεί σε επαγγελματία. Μετά την Σουίντον έπαιξε στα τοπικά της Νότιας Αγγλίας. Μάλιστα αγωνίστηκε για πέντε μήνες και σε μία ομάδα της Σουηδίας! Σε μία τρυφερή ηλικία, όμως, αντί να τα παρατήσει, χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσω των οποίων έστειλε μηνύματα -συνοδευόμενα από βίντεο του- σε συλλόγους όλου του πλανήτη

«Δημιούργησα λογαριασμό στο LinkedIn και έστειλα εκατοντάδες email και μηνύματα. Έκανα τηλεφωνήματα σε ομάδες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Dugan στο «BBC Sport». «Πήρα μια απάντηση από την Κύπρο και μου είχαν πει ”έλα να σε δοκιμάσουμε για δύο εβδομάδες και θα δούμε τι θα συμβεί”. «Κυριολεκτικά, μάζεψα τα πράγματά μου, και έφυγα», τόνισε. 

Η άφιξη στην Κύπρο και τα 24 γκολ σε 30 αγώνες!

Η Αθλητική Ποδοσφαιρική Ένωση Ακρωτηρίου ήταν ο σύλλογος που είχε επικοινωνήσει μαζί του το περασμένο καλοκαίρι. Παρά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, ο Dugan τα πήγε περίφημα. Αγωνιζόμενος στην τέταρτη κατηγορία της Κύπρου, ο νεαρός ποδοσφαιριστής, σημείωσε 24 γκολ σε 30 ματς! Όπως ήταν λογικό, οι επιδόσεις του, τράβηξαν τα ποδοσφαιρικά βλέμματα της Κύπρου. Έτσι, ο Κούρης Ερήμης (ομάδα της τρίτης κατηγορίας), τον υπέγραψε με επαγγελματικό συμβόλαιο. 

Παρά το γεγονός ότι τόσο η Κύπρος όσο και η γλώσσα του ήταν δύο άγνωστες λέξεις, ο Dugan λάτρεψε την Κυπριακή ζωή. «Είναι μια πρόκληση και μου αρέσει να δοκιμάζω τον εαυτό μου και με όλες τις αποτυχίες που είχα, ήταν μια πρόκληση να φτάσω εδώ που είμαι τώρα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο τον υποδέχθηκαν στην Κύπρο, ο 20χρονος δήλωσε: «Ειλικρινά, οι φίλαθλοι ήταν πολύ φιλόξενοι. Με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες. Με καλωσόρισαν στην κοινότητα».

«Είμαι ευγνώμων, δημιούργησα αναμνήσεις και έκανα φίλους που θα διαρκέσουν μία ζωή». 

Επόμενος στόχος του νεαρού, είναι να συνεχίσει να βελτιώνεται ως παίκτης. Στο μέλλον επιθυμεί να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για έναν σύλλογο της League One ή τηςLeague Two. «Είμαι ευγνώμων για όλα όσα προέκυψαν στην καριέρα μου. Νομίζω ότι με βοήθησαν να γίνω ο άνθρωπος και ο παίκτης που είμαι σήμερα», πρόσθεσε. “Είχα μια καταπληκτική εμπειρία, οπότε δεν παραπονιέμαι. Έχω κάνει μερικούς καλούς φίλους και δημιούργησα αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μία ζωή», τελείωσε. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments