Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Πως η Αντζελίνα Τζολί έδωσε φωνή στον λαό του Αφγανιστάν

Πως η Αντζελίνα Τζολί έδωσε φωνή στον λαό του Αφγανιστάν [pic]

0
Φωτογραφία: new york post
Dodekanisos

Η Αντζελίνα Τζολί αποφάσισε να δημιουργήσει λογαριασμό στο Instagram, παρόλο που μέχρι σήμερα ήταν ανενεργή και τα απέφευγε. Παρόλα αυτά έκανε μία ιδιαίτερη εξαίρεση και ο λόγος που ενέδωσε στα social media είναι αρκετά σημαντικός. 

Η πρώτη ανάρτηση της Αντζελίνας Τζολί

Ειδικότερα, στην πρώτη της δημοσίευση στην πλατφόρμα, η Τζολί ανάρτησε ένα γράμμα. Πρόκειται για γράμμα που της έστειλε ένα έφηβο κορίτσι από το Αφγανιστάν. Μέσα από τις λέξεις το νεαρό κορίτσι, περιέγραψε την αγωνία της για το σχολείο τώρα που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία της χώρας.

«Αυτή είναι μια επιστολή που έλαβα από ένα έφηβο κορίτσι από το Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι του Αφγανιστάν χάνουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εκφράζονται ελεύθερα. Έτσι άνοιξα λογαριασμό στο Instagram, για να μοιραστώ τις ιστορίες τους και τις φωνές όσων σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα», επεσήμανε η Τζολί στην ανάρτησή της.

«Ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν δύο εβδομάδες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου. Γνώρισα Αφγανούς πρόσφυγες που είχαν ξεφύγει από τους Ταλιμπάν. Αυτό ήταν πριν από είκοσι χρόνια.

Σε αρρωσταίνει να βλέπεις τους Αφγανούς να εκτοπίζονται πάλι από τον φόβο και την αβεβαιότητα που έχει κυριεύσει τη χώρα τους.Να έχεις ξοδέψεις τόσο πολύ χρόνο και χρήμα. Να έχεις χύσει αίμα. Να έχεις χάσει ζωές μόνο για να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Είναι μία αποτυχία που δύσκολα μπορείς να κατανοήσεις. Παρακολουθώ επί δεκαετίες πώς αντιμετωπίζονται οι Αφγανοί πρόσφυγες – μερικοί από τους πιο ικανούς ανθρώπους στον κόσμο – σαν βάρος. Σε αρρωσταίνει επίσης.

Γνωρίζοντας ότι αν είχαν τα εργαλεία και τον σεβασμό, θα έκαναν τόσα για τον εαυτό τους. Και γνώρισα τόσες πολλές γυναίκες και κορίτσια που όχι μόνο ήθελαν να μορφωθούν, αλλά πάλεψαν για αυτό.Όπως και άλλοι που έχουν δεσμευτεί, ούτε εγώ θα τους γυρίζω την πλάτη. Θα συνεχίσω να ψάχνω τρόπους να βοηθήσω. Και ελπίζω να με ακολουθήσετε».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

Παροξυσμός επικρατεί στο Instagram για την κίνησή της

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το ντεμπούτο της διάσημης ηθοποιού στο Instagram δεν αφορούσε την ίδια, αλλά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Ο λόγος πίσω από την κίνησή της αφορά την κίνηση του Facebook. Συγκεκριμένα, η διάσημη εφαρμογή αποφάσισε ορθώς να κρύψει λίστες φίλων σε λογαριασμούς στο Αφγανιστάν ως μέτρο ασφαλείας. Θυμίζουμε πως η Αντζελίνα Τζολί πέρα από τεράστια ηθοποιός, ενεργεί με την ιδιότητα της ειδικής απεσταλμένης στην του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από το 2012. Ενώ από τα έξι τέκνα της τα τρία προέκυψαν μέσα από την διαδικασία υιοθεσίας. Οι δύο δημοσιεύσεις της έχουν συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο θετικές αντιδράσεις και δεκάδες χιλιάδες σχόλια. Οι συνολικοί της ακόλουθοι ανέρχονται στους 6,9 εκατομμύρια. Κάθε ώρα που περνάει αυξάνονται και περισσότερο. Η Αντζελίνα Τζολί αποδεικνύει περίτρανα ποια είναι η πραγματική δύναμη των social media. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments