Αρχική Videos Πως αλλάζουν οι καιροί, ακόμα και …με κορωνοϊό στο Australian open

Πως αλλάζουν οι καιροί, ακόμα και …με κορωνοϊό στο Australian open

0
Dodekanisos

Ακόμα και με κορωνοϊό θα μπορούσαν να αγωνιστούν οι αθλητές στο φετινό Αυστραλιανό τουρνουά τένις. Η στάση έρχεται βέβαια σε πλήρη αντίθεση με αυτά που ίσχυαν στις προηγούμενες δυο διοργανώσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tennis Australia, Κρεγκ Τάιλι, δήλωσε ότι σε όποιον αισθάνεται αδιαθεσία θα συνιστάται να παραμείνει στο σπίτι, αλλά ότι δεν θα υπάρχουν υποχρεωτικές εξετάσεις για τους παίκτες. Αντίθετα, το βάρος θα είναι σε αυτούς να αναφέρουν τυχόν θετικά τεστ κορωνοϊού στο εναρκτήριο Grand Slam της σεζόν στη Μελβούρνη.

«Θέλαμε απλώς να ακολουθήσουμε αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κοινότητα», πρόσθεσε ο Tiley. «Έχουμε προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα κάνοντας μια σύσταση να μείνετε μακριά όταν είστε άρρωστος και το ιατρικό μας επιτελείο… θα συνεχίσει να το παρακολουθεί, με τους παίκτες ξεχωριστά επίσης».

Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα, το τουρνουά βυθίστηκε σε διαμάχες ακόμη και πριν ξεκινήσει, όταν ο εννέα φορές πρωταθλητής Νόβακ Τζόκοβιτς απελάθηκε λόγω του καθεστώτος του εμβολίου. Ο Τζόκοβιτς είχε από τότε μια τριετή απαγόρευση βίζας που πλέον ανατράπηκε από τη νέα Αυστραλιανή κυβέρνηση, κάτι που σηματοδότησε την επιστροφή του στη χώρα. Κέρδισε μάλιστα ήδη έναν τίτλο ATP στην Αδελαΐδα. Η κύρια κλήρωση για τη φετινή διοργάνωση ξεκινά στο Melbourne Park στις 16 Ιανουαρίου, όταν ο Τζόκοβιτς θα είναι και πάλι ανάμεσα στα φαβορί για να διεκδικήσει τον τίτλο των ανδρών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments