Αρχική Επικαιρότητα Φοιτητές εμπόδισαν εκπροσώπους της Βουλής να καταθέσουν στεφάνι

Φοιτητές εμπόδισαν εκπροσώπους της Βουλής να καταθέσουν στεφάνι

1
Dodekanisos

Άρχισαν τα όργανα από τις πρωινές ώρες στην περιοχή του Πολυτεχνείου, καθώς ομάδα ατόμων δεν επέτρεψε στους εκπροσώπους της Βουλής να εισέλθουν στο χώρο και να καταθέσουν στεφάνι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, φοιτητές εμπόδισαν την είσοδο στο κτίριο στον αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου και τον βουλευτή Χάρη Θεοχάρη. Έγιναν στη συνέχεια προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι με τους βουλευτές να προσπαθούν να καταθέσουν το στεφάνι στα κάγκελα έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου. Ωστόσο η ένταση δεν κλιμακώθηκε με την ομάδα ατόμων να πετάει το στεφάνι στον δρόμο.

«Η μέρα αυτή είναι ιερή»

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου σημείωσε πως «κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του πολυτεχνείου Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments