Αρχική Videos Πολύ σκληρός για …να πεθάνει ο Ερντογάν, πάει στον β’ γύρο

Πολύ σκληρός για …να πεθάνει ο Ερντογάν, πάει στον β’ γύρο

0

Σε δεύτερο γύρο οδηγούνται απ’ ότι φαίνεται οι Τουρκικές εκλογές εκτός και αν αλλάξει κάτι θεαματικά το αμέσως επόμενο διάστημα.  Ο νυν αρχηγός του κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει το 49,24% των ψήφων και ο αντίπαλός του Kemal Kılıçdaroglu – 45,06%. Ο Σινάν Ογκάν βρίσκεται στην τρίτη θέση με 5,28%, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ποιον θα στηρίξει σε περίπτωση δεύτερου γύρου, αν και αναλυτές εκτιμούν πως οι ψηφοφόροι του ακροδεξιού κόμματος του Ogan είναι πιθανότερο να στραφούν στον Erdogan λόγω της στήριξης των Κούρδων στη συμμαχία του Kilicdaroglu.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας, η οποία θα αποφασίσει και για τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Για να κερδίσει στον πρώτο γύρο, ένας υποψήφιος έπρεπε να συγκεντρώσει περισσότερο από το 50 τοις εκατό των ψήφων. Η Εκλογική Επιτροπή ακύρωσε περισσότερες από 1,21 εκατ. ψήφους σε σύνολο 53,9 εκατομμυρίων. Η συμμετοχή ξεπέρασε το 88,8%. Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων από τα ξένα εκλογικά τμήματα που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο.

Σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ήττα του Ερντογάν κάτι που δεν επαληθεύτηκε ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος κατάφερε να κάνει μια μεγάλη νίκη απέναντι στη συλλογική Δύση, τις ΗΠΑ και την ΕΕ με τις οποίες έχει φιλικές σχέσεις ο μεγάλος του αντίπαλος. Η μεγάλη μάχη πλέον αναμένεται να δοθεί την Κυριακή 28 Μαίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments