Αρχική Videos Πολλά προβλήματα με τα green pass, πονοκέφαλος στην ΕΕ

Πολλά προβλήματα με τα green pass, πονοκέφαλος στην ΕΕ

0
Dodekanisos

Διάτρητο είναι απ’ ότι φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις το σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού. Είναι κάτι που «πονοκεφαλιάζει» την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία προσπαθεί να βρει δικλίδες ασφαλείας. Μεγάλος της στόχος είναι να καταφέρει να ελέγξει πλήρως την κατάσταση και να μην μπορεί να αποκτήσει κάποιος πιστοποιητικό χωρίς να έχει εμβολιαστεί.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετά προβλήματα που έχουν προκύψει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «επιχείρηση» που στήθηκε στη Βουλγαρία. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, έναντι 300 ευρώ μπορεί να προμηθεύσει πιστοποιητικά εμβολιασμού στον κόσμο χωρίς να έχει γίνει το εμβόλιο. Είναι ένα θέμα που ήδη ερευνάει η αστυνομία προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι με όλες τις λεπτομέρειες.

Δεν είναι όμως και το μοναδικό παράδειγμα. Ένας άλλος κατάφερε να βγάλει πιστοποιητικό στον …δικτάτορα Αδόλφο Χίτλερ. Όπως φαίνεται στα πλάνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, κάποιος κατάφερε να αποκτήσει ψεύτικο πιστοποιητικό εμβολιασμού με το όνομα αυτό. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το πιστοποιητικό αυτό αναγνωρίζεται από πολλές Ευρωπαϊκές εφαρμογές πράσινης κάρτας, μεταξύ αυτών και της Αυστρίας, της χώρας που έχει γεννηθεί. Προς το παρόν δεν είναι σαφές γιατί το πλαστό πάσο εμβολίου αναγνωρίζεται ως έγκυρο από τις ευρωπαϊκές εφαρμογές πράσινης κάρτας για τον κορωνοϊό. Οι χρήστες του Διαδικτύου όμως και τα τοπικά μέσα έχουν εικάσει ότι θα μπορούσε να οφείλεται σε διαρροή κλειδιού ελέγχου ταυτότητας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments