Αρχική Videos “Ποιος αποφασίζει για το Κίεβο; Όχι πάντως ο Ζελένσκι”

“Ποιος αποφασίζει για το Κίεβο; Όχι πάντως ο Ζελένσκι”

0

«Η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για αντεπίθεση επιβεβαιώνει ότι οι αποφάσεις στο Κίεβο δεν λαμβάνονται από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

 

«Λοιπόν, ποιος αποφασίζει τι θα συμβεί στο Κίεβο; Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι ο Ζελένσκι, αν και προσποιείται ότι παίρνει αυτές τις αποφάσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μόλις μίλησαν για το τι να περιμένουμε την άνοιξε», είπε μεταξύ άλλων.

Η ίδια που δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω, ζήτησε επίσης από τον Γερμανό πρέσβη στη Ρωσία να ξεκαθαρίσει τη θέση του Βερολίνου στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Ξέρουν τι κάνουν; Ο υπουργός Εξωτερικών τους λέει ότι η χώρα της, μαζί με άλλες, βρίσκεται σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Και το ίδιο υπουργείο δεν θεωρεί ότι είναι συμμέτοχο στη σύγκρουση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτές οι δύο τοποθετήσεις διαφέρουν και έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους, ο Γερμανός πρέσβης θα πρέπει να τις διευκρινίσει», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ είπε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι χώρες της ΕΕ πολεμούν από κοινού τη Ρωσία. Σε αντίθεση με τον Μπέρμποκ, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε επανειλημμένα για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης και δίσταζε επί μήνες να στείλει τανκς στο Κίεβο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments