Αρχική Videos “Ποιοι επωφελούνται από τις κυρώσεις στη Ρωσία; Μα φυσικά οι ΗΠΑ!”

“Ποιοι επωφελούνται από τις κυρώσεις στη Ρωσία; Μα φυσικά οι ΗΠΑ!”

0

“Οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία για τη σύγκρουση στην Ουκρανία έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μόνος παράγοντας που επωφελείται από τους περιορισμούς”. Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Ρώσο Υπουργό Οικονομικών Anton Siluanov. Μιλώντας στο δίκτυο Asharq News, υποστήριξε πως οι δυτικές κυρώσεις βοήθησαν τους Αμερικανούς να πετύχουν αυτό που ήθελαν. 

Πρόσθεσε ότι «οι προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά έχουν αυξηθεί. Ωστόσο, οι αποστολές ενέργειας από τις ΗΠΑ έχουν αποδειχθεί δαπανηρές για τους Ευρωπαίους. Με αποτέλεσμα τον πληθωρισμό στα ύψη και τη μείωση της ανταγωνιστικής ισχύος για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις», είπε ο Siluanov.

Ο ίδιος είπε και τα εξής:
«Τόσο οι δυτικές κυρώσεις όσο και οι εκρήξεις που έσπασαν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενορχηστρώθηκαν για να παρέχουν στην Ευρώπη πιο ακριβό υγροποιημένο φυσικό αέριο από την Αμερική. Η Αμερική ωφελείται, η Ευρώπη χάνει» , εξήγησε.

Η Μόσχα χαρακτήρισε τη δολιοφθορά τρομοκρατική επίθεση. Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ επωφελήθηκαν περισσότερο από τις εκρήξεις. Ενώ η Ουάσιγκτον αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν περιέγραψε το περιστατικό ως «τεράστια ευκαιρία» για την Ευρώπη να απογαλακτιστεί από τη ρωσική ενέργεια.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments