Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Ποιες είναι κατηγορίες στα έπιπλα κουζίνας

Ποιες είναι κατηγορίες στα έπιπλα κουζίνας

0
Dodekanisos

Η επίπλωση της κουζίνας ξεκινάει, μεν, από τα ντουλάπια, αλλά στις μοντέρνες κουζίνες, με τους μεγάλους χώρους, μπορεί να βρει κανείς αρκετά περισσότερα έπιπλα, το καθένα με τη δική του λειτουργικότητα και στιλιστική προσέγγιση. Σε μια κουζίνα, λοιπόν, που είναι λειτουργικά και αισθητικά άρτια, η επιλογή των επίπλων της κουζίνας έχει μεγάλη σημασία.

Ντουλάπια κουζίνας

Ράφια – τροφοθήκες

Στις κουζίνες που υπάρχει έντονη δραστηριότητα, όπως είναι οι κουζίνες των σεφ ή η κουζίνα μιας πολυμελούς οικογένειας, οι τροφοθήκες μπορούν να δώσουν πολλές πρακτικές λύσεις στην αποθήκευση και διαχείριση των τροφίμων. Σε ότι αφορά την αισθητική, τα ράφια μπορεί να είναι μεταλλικά ή ξύλινα. Τα μεταλλικά ταιριάζουν καλύτερα σε μοντέρνες κουζίνες, ενώ τα ξύλινα σε κλασσικές, εκτός, φυσικά, από την περίπτωση του γυμνού ξύλου που ταιριάζει σε μοντέρνες κουζίνες βιομηχανικού στιλ.

Σκαμπό

Τα σκαμπό είναι η εύκολη λύση για εξοικονόμηση χώρου, αν χρειάζεστε τραπεζαρία εντός της κουζίνας και δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα τετραγωνικά. Ωστόσο, τα σκαμπό μπορούν να δώσουν μια ξεχωριστή αισθητική πινελιά, σε συνδυασμό με έναν πάγκο, καθώς είναι το έπιπλο που συνηθίζεται σε μπαρ και καφετέριες. Από πλευράς υλικών και σχεδιαστικών τάσεων, η διαθέσιμη ποικιλία είναι μεγάλη και μπορείτε να διαλέξετε κάτι που να συμπληρώνει ιδανικά τη δική σας κουζίνα.

Βαγονέτα

Τα βαγονέτα ή τρόλεϊ είναι μια πολύ πρακτική λύση όταν χρειάζεται μεταφορά του φαγητού από την κουζίνα στην τραπεζαρία. Ένα βαγονέτο, ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τροφοθήκη διευκολύνοντας τη μεταφορά των τροφίμων και των σκευών από το ένα σημείο στο άλλο. Σε ό,τι αφορά τα υλικά κατασκευής, τα μεταλλικά βαγονέτα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι πιο ευρέως διαθέσιμα και πρακτικά γιατί καθαρίζονται και πιο εύκολα.

Νησίδες

Οι νησίδες είναι από τα πιο χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία μιας κουζίνας, είτε πρόκειται για κλασσική, είτε για μοντέρνα κουζίνα. Μια νησίδα μπορεί να είναι οτιδήποτε από μια απλή τραπεζαρία, αποτελούμενη από ένα πάγκο και μερικά καθίσματα, μέχρι μια πλήρη κουζίνα με πάγκο, φούρνο, κουζίνα, ντουλάπια κουζίνας και φυσικά καθίσματα. Στις μοντέρνες κουζίνες, η νησίδα είναι σημείο συνάντησης και δημιουργικής απασχόλησης.

Ράφια σκευών

Στις επαγγελματικές κουζίνες, τα σκεύη δεν μπαίνουν σε ράφια γιατί χρησιμοποιούνται συνεχώς. Αν το καθημερινό μαγείρεμα εντάσσεται στον δικό σας τρόπο ζωής σας, τότε θα πρέπει να εξετάσετε την εγκατάσταση ραφιών, ράβδων και αγκίστρων για τα σκεύη σας. 

Μπουφέδες

Συνήθως, ένας μπουφές συνοδεύει την τραπεζαρία ως έπιπλο αποθήκευσης των οικιακών σκευών. Σε κουζίνες που είναι ξεχωριστά δωμάτια δεν υπάρχει ανάγκη τοποθέτηση επιπλέον αποθηκευτικών επίπλων. Ωστόσο, τα περισσότερα σύγχρονα σπίτια κατασκευάζονται με κουζίνες που είναι συνδεδεμένες με την τραπεζαρία και το σαλόνι.  Σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει αισθητικά και λειτουργικά η  εγκατάσταση ενός τέτοιου επίπλου.

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα βρείτε στα καταστήματα BIENTE που ειδικεύονται στα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας και πλακάκια κουζίνας ενώ παράλληλα θα βρείτε και ντουλάπες υπνοδωματίου σε όλες τις διαστάσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments