Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Ποια χρώματα ντουλαπιών κουζίνας είναι ξεπερασμένα;

Ποια χρώματα ντουλαπιών κουζίνας είναι ξεπερασμένα;

1
Dodekanisos

Τα ντουλάπια αποτελούν ίσως ένα από τα πιο βασικά τμήματα μιας κουζίνας, καθώς όχι μόνο προσφέρουν αποθήκευση των διαφόρων αντικειμένων. Η σωστή τους κατανομή μπορεί να βοηθήσει στην άνετη κίνηση στην κουζίνα, καθώς και την εύκολη προετοιμασία των γευμάτων. Επιπλέον, τα ντουλάπια αποτελούν τα πρώτα έπιπλα κουζίνας που παρατηρούμε μπαίνοντας σε αυτό τον χώρο. Τα μοντέρνα χρώματα όχι μόνο δίνουν στυλ στην κουζίνα, αλλά μας ανεβάζουν και τη διάθεση. Για τον λόγο αυτό, κανείς δεν επιθυμεί να έχει χρώματα ντουλαπιών κουζίνας τα οποία είναι ξεπερασμένα.
Ας δούμε λοιπόν παρακάτω, με τη βοήθεια των έμπειρων ειδικών της Dreamy Kitchen ποια χρώματα ντουλαπιών είναι ξεπερασμένα, καθώς και ποια θα πρέπει να προτιμήσετε.

Υπάρχουν ξεπερασμένα χρώματα ντουλαπιών;
Υπάρχουν μερικά χρώματα, τα οποία αν τα συναντήσει κανείς σε μια κουζίνα, θεωρούνται πλέον λίγο εκτός trend, και δεν προτείνουν οι ειδικοί. Σε αυτά ανήκουν:
● Κόκκινο
● Πορτοκαλί
● Πράσινο
● Κίτρινο
● Μωβ
● Σκουρόχρωμο σχέδιο ξύλου με “λεκέδες”
● Οποιαδήποτε επιλογή ξύλου με “λεκέδες”
Παρατηρούμε λοιπόν ότι τα βασικά έντονα χρώματα δεν αποτελούν τις τάσεις αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, οι διάφορες “παραλλαγές” τους κερδίζουν έδαφος σε πολλούς που αγαπούν τα ιδιαίτερα και πιο εκκεντρικά έπιπλα. Για παράδειγμα, αν και δεν παρατηρούμε πολύ το πορτοκαλί χρώμα, παρατηρούμε το χρώμα του μάγκου, ή μια ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμη απόχρωση του. Επιπλέον, αν και δεν βλέπουμε τα μπλε ντουλάπια, παρατηρούμε ανοιχτόχρωμες μπλε αποχρώσεις. Δείτε τις νέες τασεις για το 2023 εδω.

Μπορώ να επιλέξω πιο σκούρες αποχρώσεις;
Οι σκουρόχρωμες αποχρώσεις δεν έχουν φύγει εντελώς από τα trends. Ωστόσο πιο δημοφιλείς παραμένουν οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, ίσως και εξαιτίας της ανόδου των ανοιχτών χώρων. Στους ανοιχτούς χώρους, τα ανοιχτόχρωμα ντουλάπια χαρίζουν ένα πιο όμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα με την διακόσμηση του υπόλοιπου χώρου.

Πώς να ενσωματώσω τα έντονα χρώματα σε μια κουζίνα;
Αν και κάποια χρώματα δεν αποτελούν trend, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα προσθέσετε καθόλου στα ντουλάπια, ή στην κουζίνα σας γενικότερα. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω tips και εμπνευστείτε για τη διακόσμηση σας.

● Ενσωμάτωση έντονης απόχρωσης: Σε περίπτωση που φοβάστε ότι τα χρώματα της κουζίνας θα γίνουν ξεπερασμένα, μπορείτε να τα απομονώσετε σε ορισμένα σημεία της κουζίνας. Για παράδειγμα, αν έχετε νησίδα και μοντέρνα έπιπλα κουζίνας, επιλέξτε ένα έντονο χρώμα για τη νησίδα, και διατηρήστε όλα τα υπόλοιπα ντουλάπια σε ουδέτερη απόχρωση.
● Πιο γήινες αποχρώσεις όλων των χρωμάτων: Αυτή τη στιγμή, τα trends αποτελούν τις γήινες αποχρώσεις. Ενώ το ανοιχτό καφέ αποτελεί την βασική τάση, ακολουθούν και οι πιο γήινες αποχρώσεις του μπλε, του γκρι και του πράσινου.
● Αξεσουάρ σε έντονα χρώματα: Σε περίπτωση όμως που επιλέξετε κουζίνα σε γήινες αποχρώσεις, αλλά πάλι θέλετε να έχετε κάποιο έντονο χρώμα γύρω σας επιλέξτε αξεσουάρ όπως διακοσμητικά, πετσέτες, μαγειρικά σκεύη, πιάτα κλπ σε έντονα χρώματα. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε και από το περιττό άγχος σχετικά με τη διατήρηση των trends στα χρώματα της κουζίνας.

Οι ειδικοί στα έπιπλα κουζίνας της Dreamy Kitchen βρίσκονται στη διάθεση σας και σας δίνουν τις κατάλληλες συμβουλές σχετικά με τα χρώματα ντουλαπιών που είναι στις τάσεις, καθώς και τρόπους να τα ενσωματώσετε στον χώρο σας. Αν είστε του πιο κλασικού στυλ κουζίνας τότε μπορείτε να δείτε τις κλασικές κουζινες τους εδώ και να πάρετε μια ιδέα.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katerina Marinou
Katerina Marinou
10 months ago

Η κουζίνα είναι ένα από τα κυριότερα δωμάτια του σπιτιού για αυτό η κατασκευή της απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και τεχνογνωσία. Εμείς με τον άντρα μου εμπιστευτήκαμε την Centro για την κατασκευή της κουζίνας μας https://www.centrokitchen.gr/kouzina/ και μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι την συστήνουμε ανεπιφύλακτα.