Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ποδόσφαιρο: Γκολ και …κόκκινες!

Ποδόσφαιρο: Γκολ και …κόκκινες!

0
16
Dodekanisos
Προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατόν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Αντρέα Σταύρου και πέτυχαν να καταβάλουν την αντίσταση της ομάδας της Γροιλανδίας με 2-1 σε ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε περίπατο για την Ροδίτικη ομάδα.
Η επικράτηση της ήταν δεδομένη από ότι φάνηκε από την αρχή αλλά η απώλεια του πέναλτυ στην φάση του 10΄από τον Παναγιώτη Μαθιό κράτησε το σκορ στο μηδέν κι έδωσε την ευκαιρία στους δυνατούς Γροιλανδούς να ισοροπήσουν κάπως το ματς και να πιέσουν την περιοχή του Σκυλά ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί πώς απειλήθηκε μόνο στην φάση του 45΄από τους αντιπάλους του.
Αυτό συνέβαινε γιατί η άμυνα της Ρόδου έχοντας κορυφαίο τον Γιάννη Καλημέρη έλεγχε τα πάντα στις επιθέσεις της αντιπάλου κι από κει κι ύστερα με τους Μαθιό, Γεωργαλή και Νέτσα προσπαθούσε να βγει στην επίθεση και να πτυχή το γκολ που θα άλλαζε την ροή του αγώνα.
Το γκολ για τη Ρόδο ηρθε στο 21΄από τον Παναγιώτη Μαθιό που εξιλεώθηκε για την προηγούμενη απώλεια του πέναλτυ.
Οι παίκτες του Αντρέα Σταύρου παίζοντας καλό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο είχαν δυο καλές ευκαιρίες με τους Πάττα και Νέτσα με τον Σκυλά να αποσοβεί την ισοφάριση στο τέλος του ημιχρόνου σε ένα σουτ του Μάασι.
Στο β μέρος η Γροιλανδία ξεκίνησε από νωρίς να πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση αλλά στις κόντρα επιθέσεις η Ρόδος θα μπορούσε πότε με τον Μαθιό και πότε με τον Πάττα να αυξήσει τον δείκτη του σκορ . Η πίεση στην άμυνα της Ρόδου συνεχίστηκε αλλά παρά το γεγονός πώς ο κώουτς της Γροιλανδίας «φόρτωσε» την επίθεση του η Ρόδος ήταν η ομάδα που έφτασε στο δεύτερο γκολ με τον Παναγιώτη Πομπού στο 79. Κι ενώ φαινόταν πώς η Ρόδος « καθάρισε» το ματς ήρθαν τα καρδιοχτύπια!
-Ο Μάθενσεν μειώνει για την Γροιλανδία στο 85΄σε 2-1 και το ματς από δω και μέχρι το τέλος παίρνει φωτιά γιατί.
-Στο 94΄μενει με δέκα η Ρόδος λόγω αποβολής του Νέτσα
-Και στο 95΄μενει με εννέα λόγω αποβολής του Σκυλά που προσπάθησε να διορθώσει δικό του λάθος .
Στο λεπτό αυτό πήρε την θέση του Σκυλά στα γκολπόστ της Ρόδου ο Παντελής Αθανασίου που στην τελευταία φάση του αγώνα έκανε το σωστό μπλοκάροντας την μπάλα στην γωνιά του στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
10΄ Ο Σκόρπος ανατρέπεται από τον Νούκα Ζιλο κι ο διαιτητής καταλογίζει το πέναλτυ για την ομάδα της Ρόδου. Αναλαμβάνει να το εκτελέσει ο Μαθιός αλλά ο Κιέρτζμαν θα αποκρούσει εκπληκτικά.
19΄Ο Γεωργαλής θα βγάλει σέντρα από δεξιά, ο Πάττας θα τροφοδοτήσει αριστερά τον Σιέχ ο οποίος θα βγάλει μπροστινή μπαλιά στον Μαθιό που αυτη την φορά από κοντά άνοιξε λογαριασμό για τη Ρόδο (1-0)
37΄Ο Πάττας στην αντεπίθεση θα βρεθεί απέναντι από τον Κιέρτζμαν σούταρε αλλά απέκρουσε ο γκολκίπερ της Γροιλανδίας
40΄Ο Νετσας βγήκε ωραία από αριστερά σούταρε δυνατά αλλά μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Γροιλανδίας .
45΄Ο Μαθενσεν θα σουτάρει συρτά δυνατά αλλά θα πέσει ο Σκυλάς και θα διώξει σε κόρνερ.
47΄Ο Γιένσεν θα βγάλει ωραία σέντρα στην περιοχή του Σκυλά , ο Μαθενσεν θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ.
55΄Ωραιος συνδυασμός μεταξύ Δημητρόπουλου- Σκόρπου-Πάττα αλλά το πλασέ του τελευταίου θα φύγει άουτ.
57΄Ο Μαθιός από την μπαλιά του Σκόρπου θα φύγει μόνος του αλλά το πλασέ του θα διώξει ο αντίπαλος γκολκίπερ.
60΄Τριλεπτη διακοπή όταν σε φάση στα καρέ της ομάδας μας συγκρούσθηκαν στον αέρα ο Σκυλάς με τον Δημητρόπουλο.
69΄Ο Μαθιός εκτελεί φάουλ αλλά ο Κιέρτζμαν θα διώξει στην δεξιά του γωνιά.
72΄Κόρνερ του Μάγκε ο Μόργκατ θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ.
74΄Ωραια εκτέλεση φάουλ του Νέτσα ο Π. Αθανασίου θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα φύγει μόλις πάνω από τα γκολπόστ του Κιέρτζμαν.
79΄Ο Πάττας βγαίνει από δεξιά και βγάζει ωραία συρτή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Κοντινό πλασέ του Πομπού και 2-0
85΄Η Γροιλανδία μειώνει με κοντινό πλασέ του Μόλγκατ σε 2-1
93΄Νέτσας και Μπρόμπεργκ πέφτουν στο έδαφος με τον Γροιλανδό να σπρώχνει τον παίκτη μας κι εκείνος να αντιδρά και να τον σπρώχνει. Την αντίδραση είδε ο διαιτητής Γκάρι Σούτον και του έβγαλε την κόκκινη κάρτα με αποτέλεσμα να μείνει με δέκα η Ρόδος σε καθοριστικό χρονικό σημείο και να δεχθεί  περισσότερη πίεση.
95΄. Η μπάλα ελέγχεται από τους αμυντικούς της Ρόδου και φτάνει στην περιοχή της. Ο Σκυλάς αναλαμβάνει να « καθαρίσει» την φάση αλλά ένα λάθος κοντρόλ τον αναγκάζει να πιάσει την μπάλα εκτός περιοχής και να την μπλοκάρει. Από το τσεπάκι του διαιτητή βγήκε η κόκκινη κάρτα κι η Ρόδος μένει με εννέα με το άγχος να κυριεύει τους πάντες καθώς η Γροιλανδία έχει στο παιχνίδι όλους τους επιθετικούς της και κυνηγάει την ισοφάριση. Ο Ανδρέας Σταύρου εμπιστεύεται τα γάντια του τερματοφύλακα στον Παντελή Αθανασίου ο οποίος «καθαρίζει» την τελευταία φάση που πήγε να δημιουργηθεί στην περιοχή μας από την διαγώνια μπαλιά του Μπρέμπεργκ και το νησί μας κατακτά την πρώτη νίκη στο τουρνουά .
Διακρίθηκαν από τη Ρόδο με κορυφαίο όλων των Γιάννη Καλημέρη , οι Μαθιός (αλλά και μοιραίος κι άδω φάνηκε πώς του λείπουν παιχνίδια) Νέτσας κι ο Παντελής Αθανασίου όσο έπαιξε .Από την Γροιλανδία άρεσαν περισσότερο πέρα από τον τερματοφύλακα Κιέρτζμαν οι Μαθενσεν  και Μαγκε
Ο διαιτητής Γκάρι Σούτον σωστά έβγαλε τις κόκκινες στους Νέτσα και Σκυλά αλλά σφύριζε πολύ Γροιλανδία σε δυνατές μονομαχίες. Έδειξε ακόμα κίτρινη κάρτα και στον Δημητρόπουλο.
Οι ομάδες:
ΡΟΔΟΣ: Σκυλάς, Δημητρόπουλος, Καλημέρης, Πομπού, Σιέχ, Καρπαθάκης (77΄Θεοδοσίου), Σκόρπος (85΄Ευγενικός), Γεωργαλής (67΄Π.Αθανασίου) , Μαθιός, Νέτσας.
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ: Κιέρτζμαν, Ολσβεγκ, Μπρέμπεργκ, Ζιλο, Μπίρχ(84΄Μινχ), Ελντεβιγκ, Πέτερσεν , Γιένσεν (46΄Μόλγκατ), Μπέρτελσεν (74΄Τισεν), Μαγκε, Μαθενσεν

Isle of Wight: Νικήτας Κουσκούσης, Χρήστος Γρουίτσης, Γιώργος Κατσιδώνης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments