Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Πλούσια η δράση των Βετεράνων Αφάντου

Πλούσια η δράση των Βετεράνων Αφάντου

0
Dodekanisos

Ο σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Αφάντου, ιδρύθηκε το 2009 και μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα τόσο στο αθλητικό όσο στο κοινωνικό και πολιτιστικό σκέλος. Οι δράσεις των Βετεράνων Αφάντου, δεν περιορίστηκαν στον Ελληνικό ή Δωδεκανησιακό χώρο αλλά επεκτάθηκε και στον Ευρωπαϊκό, όσο τους επέτρεπαν οι οικονομικές αλλά και επαγγελματικές τους δυνατότητες.

Ανάμεσα στις πολλές δραστηριότητες που είχαν, αξίζει να αναφερθούμε σε κάποιες που κατά την κρίση μας πρέπει να σας τις παρουσιάσουμε.

  1. Φιλοξενία των βετεράνων της αδελφοποιημένης με τ’ Αφάντου πόλης ΓΚΟΥΜΕΡΣΠΑΧ της Γερμανίας. Αντίστοιχα, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου ΓΚΟΥΜΕΡΣΠΑΧ, ο σύλλογος ταξίδεψε στην αδελφοποιημένη πόλη όπου έτυχε εξαιρετικής φιλοξενίας.
  2. Διοργάνωσαν την διεξαγωγή φιλανθρωπικών αγώνων στ ́ Αφάντου, με βετεράνους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού (2013) και της ΑΕΚ (2014), οι οποίοι έγιναν για την οικονομική ενίσχυση συνδημοτών μας που είχαν άμεση ανάγκη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.
  3. Συμμετείχαν και στα τέσσερα (4) ποδοσφαιρικά τουρνουά βετεράνων «Ιστορίας και Φιλανθρωπίας» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ροδίων.
  4. Προέβησαν στην ανάληψη της διοίκησης του πολιτιστικού συλλόγου «Αιμοδότης Πήγασος», με σκοπό να επαναδραστηριοποιηθούν τα μέλη του, διοργανώνοντας εθελοντικές αιμοδοσίες, για την συγκομιδή φιαλών στην τράπεζα αίματος του συλλόγου που εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.
  5. Έλαβαν μέρος σε διεθνές τουρνουά, το οποίο διεξήχθη στο ΠΟΡΤΟ της Πορτογαλίας το 2019, με την συμμετοχή ομάδων όπως η ΜΠΕΝΦΙΚΑ και η ΠΟΡΤΟ, που διέθεταν στις τάξεις τους βετεράνους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίσθηκαν στο UEFA CHAMPIONS LEAGUE.
  6. Επίσης, την ίδια χρονιά(2019), συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά της Ουγγαρίας (Jászberény), με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων φιλίας μεταξύ των πόλεων.

Στο πλαίσιο λοιπόν των παραπάνω δραστηριοτήτων τους,  για την ενίσχυση των σχέσεων φιλίας μεταξύ των πόλεων, έλαβαν την απόφαση, να διοργανώσουν το 2023 διεθνές τουρνουά βετεράνων ποδοσφαιριστών, κάτι  που γίνεται πρώτη φορά στο νησί μας, την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Οι ποδοσφαιριστές που θα έλθουν στο νησί μας,  ανήκουν σε Ευρωπαϊκές αναγνωρισμένες ομάδες βετεράνων από την Πορτογαλία (GIL VICENTE BARCELOS), Ουγγαρία (JΑSZBERΕNYI) και την Σλοβενία (NK TABOR SEZANA).

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments