Αρχική Videos Πλήρης “στροφή” Scholz τώρα “καίγεται” να σταλούν τα Leopard στην Ουκρανία!

Πλήρης “στροφή” Scholz τώρα “καίγεται” να σταλούν τα Leopard στην Ουκρανία!

0

Οι σύμμαχοι με διαθέσιμα άρματα μάχης θα πρέπει να τα στείλουν στην Ουκρανία «τώρα», είπε ο  Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, μιλώντας αμέσως μετά τον Ουκρανό Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Όσοι μπορούν να στείλουν τέτοια άρματα μάχης θα πρέπει πραγματικά να το κάνουν τώρα», είπε ο Σολτς, προσθέτοντας ότι θα κάνει «εντατική εκστρατεία» για να προχωρήσουν οι σύμμαχοι στο θέμα. Η κλήση του σηματοδότησε μια δραματική αντιστροφή των ρόλων, καθώς ο Γερμανός ηγέτης βρισκόταν για μήνες υπό πίεση από τους συμμάχους να εγκρίνει την παράδοση των γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard στην Ουκρανία.

Η Γερμανία τελικά υποχώρησε τον Ιανουάριο, λέγοντας ότι θα στείλει στο Κίεβο μια εταιρεία με 14 άρματα μάχης Leopard 2 και θα συνεργαστεί με τους συμμάχους για να συγκεντρώσει δύο τάγματα αρμάτων μάχης για την Ουκρανία. Ωστόσο, οι επόμενες συνομιλίες με τους εταίρους του ΝΑΤΟ δυσκολεύτηκαν να συμπληρώσουν τους αριθμούς για ένα πλήρες τάγμα.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους παραδέχτηκε ότι οι σύμμαχοι έχουν συγκεντρώσει μόνο «μισό τάγμα» τανκς Leopard 2 μέχρι στιγμής – συμπεριλαμβανομένων των 14 από την ίδια τη Γερμανία και τρία από την Πορτογαλία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments