Αρχική Videos Πλήρης στροφή και στη Νέα Ζηλανδία, τέλος περιορισμοί και υποχρεωτικότητες

Πλήρης στροφή και στη Νέα Ζηλανδία, τέλος περιορισμοί και υποχρεωτικότητες

0

Μια ακόμα σκληροπυρηνική χώρα αναφορικά με τα μέτρα και τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό αλλάζει πλήρως στάση. Πρόκειται για τη Νέα Ζηλανδία η οποία αποσύρει τους κάνονες κανόνες χρήσης μάσκας από την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου αλλά και τις εντολές εμβολιασμού από τις 26 Σεπτεμβρίου.

Μετά από δυο χρόνια, οι Νεοζηλανδοί θα μπορούν πλέον να κινούνται ελεύθερα. «Αντί να νιώθουμε ότι ο κορωνοϊός υπαγορεύει τι συμβαίνει σε εμάς, τις ζωές μας και το μέλλον μας, αναλαμβάνουμε εμείς τον έλεγχο», είπε η πρωθυπουργός Jacina Ardern κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου όπου ενημέρωσε για τις αλλαγές. Όλες οι απαιτήσεις χρήσης μάσκας αφαιρέθηκαν, εκτός από τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας ηλικιωμένων.

Μόνο τα θετικά στον κορωνοϊό άτομα θα πρέπει να απομονωθούν για επτά ημέρες. Όλες οι κυβερνητικές εντολές εμβολίων θα καταργηθούν επίσης στις 26 Σεπτεμβρίου, είπε η Άρντερν, προσθέτοντας ότι οι εργοδότες θα αποφασίσουν πλέον εάν απαιτούν ή όχι τον εμβολιασμό του εργατικού τους δυναμικού. Η κυβέρνηση θα καταργήσει επίσης όλες τις απαιτήσεις εμβολιασμού για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες και το πλήρωμα αεροπλάνων. Σημειώνεται ότι η Νέα Ζηλανδία έχει ποσοστό εμβολιασμού 81,2 τοις εκατό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments