Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Πλήρης οδηγός για επαναφορά αρχείων που έχουν διαγραφεί

Πλήρης οδηγός για επαναφορά αρχείων που έχουν διαγραφεί

0
Dodekanisos

Σε αυτό τον οδηγό θα μάθετε όλα όσα χρειάζεται, για την επαναφορά αρχείων που έχουν διαγραφεί. Σίγουρα η πρώτη σκέψη όλων είναι πως όλα χάθηκαν και τίποτα δε γυρνάει πίσω, όμως κάνοντας τις σωστές κινήσεις ή επιλέγοντας τον κατάλληλο συνεργάτη μπορείτε να επαναφέρετε όλα ή τα περισσότερα από τα διαγραμμένα αρχεία σας.

Πού πάνε τα αρχεία που έχουν διαγραφεί;

Σε πρώτη φάση τα αρχεία που έχουν διαγραφεί μεταφέρονται στο κάδο ανακύκλωσης και αποθηκεύονται εκεί προσωρινά. Όταν επιλέξετε να αδειάσετε τον κάδο, το αρχείο σταματά να είναι ορατό σε εσάς αλλά βρίσκεται κάπου μέσα στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας.

Μπορώ να κάνω επαναφορά αρχείων που έχουν διαγραφεί μόνος μου;

Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να επαναφέρετε τα αρχεία μόνοι σας αν βρίσκονται κάπου μέσα στον υπολογιστή. Αν όμως το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό και τα αρχεία διαγράφηκαν ύστερα από κάποιο Ιό στον υπολογιστή σας ή από βλάβη του υπολογιστή, τότε θα χρειαστείτε βοήθεια ειδικού στην επαναφορά αρχείων.

Τι τρόποι υπάρχουν για να τα επαναφέρω;

Μπορείτε να επαναφέρετε τα αρχεία εύκολα με τους εξής τρόπους:

  1. Ψάχνοντας στον κάδο ανακύκλωσης και επιλέγοντας επαναφορά
  2. Ανακτώντας τα από τα “Αντίγραφα ασφαλείας” εφόσον υπάρχουν
  3. Επαναφέροντας προηγούμενες εκδόσεις των αρχείων
  4. Χρησιμοποιώντας κάποιο λογισμικό επαναφοράς

Ακολουθείται η ίδια διαδικασία για επαναφορά των αρχείων σε όλες τις μονάδες αποθήκευσης;

Όλες οι μονάδες αποθήκευσης είτε πρόκειται για σκληρούς δίσκους, ή SolidStateDrives (SSD), ή συστοιχίες RAID, ή USBFlashDisks είτε για MemoryCards, χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Η κάθε μονάδα απαιτεί ειδικό έλεγχο και τεχνική προκειμένου να ανακτηθούν αρχεία που έχουν διαγραφεί ή χαθεί. Η επίλυση του προβλήματος εξαρτάται και από τη φύση του. Αν για παράδειγμα η μονάδα έχει προσβληθεί από Ιό ή έχει καταστραφεί από φυσικές βλάβες, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς που γνωρίζουν πως να τα επαναφέρουν χωρίς να προκαλέσουν επιπλέον ζημιές.

Μπορώ να διαγράψω οριστικά αρχεία από τον υπολογιστή μου;

Για να διαγράψετε οριστικά αρχεία που δε θέλετε να υπάρχουν ούτε σαν μορφή δεδομένων, θα πρέπει να κατεβάσετε ένα Shredder (λογισμικό καταστροφής αρχείων). Το λογισμικό καταστροφής αρχείων θα διαγράψει οριστικά τα αρχεία που έχουν παραμείνει στο σκληρό δίσκο και δε θα μπορείτε να τα επαναφέρετε ξανά με κανένα τρόπο.

Μπορώ να επαναφέρω διαγραμμένα αρχεία σε κινητό Android;

Όπως και στον υπολογιστή, έτσι και στα κινητά Android, υπάρχει κάδος ανακύκλωσης. Πηγαίνοντας στο φάκελο “Τα αρχεία μου” θα βρείτε τον κάδο ανακύκλωσης. Από εκεί μπορείτε να επαναφέρετε τα αρχεία που έχετε διαγράψει ή να τα διαγράψετε οριστικά.

Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων από iOS

Το λειτουργικό σύστημα iOS είναι σίγουρα πιο περίπλοκο από τα Android. Σε αντίθεση με μία συσκευή Android, τα iOS μπορούν να αποθηκεύουν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας στο icloud. Τα διαγραμμένα αρχεία παραμένουν στο Cloud για 30 μέρες και έτσι αν έχεις μετανιώσει για τη διαγραφή κάποιου αρχείου, μπορείς να το επαναφέρεις εύκολα.

Επαναφορά αρχείων σε Android και iOS με τη χρήση Εφαρμογής

Ακόμα και όταν τα αρχεία διαγραφούν οριστικά από τη συσκευή, μπορείτε να τα επαναφέρετε εγκαθηστώντας κάποια εφαρμογή ανάκτησης αρχείων. Όσο πιο νωρίς προσπαθήσεις να τα επαναφέρεις, τόσο καλύτερα. Οι εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν είναι το DiskDrill, το Recoverit και το Recuva.

Αν σας φάνηκε χρήσιμος ο οδηγός για επαναφορά αρχείων που έχουν διαγραφεί και θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να επαναφέρετε τα αρχεία σας, επισκεφτείτε τη σελίδα της Datalabs Data recovery στο www.datalabs.gr και μάθετε για όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται προκειμένου να επαναφέρουν οι ειδικοί τα αρχεία σας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments