Αρχική Videos Πλεύρης: Νέα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους εφόσον χρειαστούν

Πλεύρης: Νέα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους εφόσον χρειαστούν

0
Dodekanisos

Για κλιμάκωση, αν χρειαστεί, των μέτρων που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες, μίλησε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως «αυτό επιλέγει η Ευρώπη, αυτό επιλεγεί και η Ελλάδα».

Σχετικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «αν την επεκτείνεις θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα τους επιβάλεις». Για παράδειγμα, αναρωτήθηκε «ποιες θα είναι οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;». 

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, σχολιάζοντας ότι όσοι είναι επικουρικό προσωπικό δεν ανανεώνεται η σύμβαση τους. Ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να μην πληρώνονται. Αποκάλυψε επίσης ότι οι σύλλογοι ιατρών στα νοσοκομεία πιέζουν το υπουργείο να επιστρέψουν οι υγειονομικοί που παραμένουν μη εμβολιασμένοι.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι ιδιωτικές κλινικές με το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ που έχουν διαθέσιμες, συμμετέχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments