Αρχική Videos Πλεύρης: Εξειδικεύει τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Πλεύρης: Εξειδικεύει τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

0
Dodekanisos

Ο Θάνος Πλεύρης, εξειδικεύει τα νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους. Αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο, κυλιόμενο ωράριο σε χώρους εργασίας.

Κατά την εξειδίκευση των νέων μέτρων, που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε σήμερα ότι αυτά δεν έχουν τιμωρητικό αλλά προστατευτικό χαρακτήρα για τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. 

O ίδιος μίλησε για «τρία στάδια» χώρων σημειώνοντας πως τα παρακάτω ισχύουν για 15 μέρες και ύστερα «θα επανεξεταστούν και θα απλοποιηθούν». Ενώ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος προχώρησε σε διευρκινήσεις.

Αναλυτικότερα:

  • Χώροι μόνο για εμβολιασμένους ή για εντός έξι μηνών νοσήσαντες, καθώς δεν επιτρέπεται η φυσική παρουσία μη εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους διασκέδασης σινεμά, θέατρα, μουσεία, συνεδριακά κέντρα, γυμναστήρια, γήπεδα
  • Χώροι προσβάσιμοι σε όλους, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους με επίδειξη αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, με τήρηση αποστάσεων και χρήσης μάσκας για όπου προβλέπεται: δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι εργασίας, ανοιχτοί χώροι εστίασης, καταστήματα λιανεμπόριου, φαρμακεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και συναφείς χώροι, εκκλησίες 
  • Οι άνω των 60 ετών λογίζονται ως εμβολιασμένοι εάν έχουν κάνει τρίτη δόση του εμβολίου επτά μήνες μετά την έκδοση του πιστοποιητικού
  • Δυνατότητα self τεστ και όχι εργαστηριακός έλεγχος για τους ανήλικους 

Επέκταση ωραρίου στο λιανεμπόριο, κυλιόμενο σε χώρους εργασίας

  • Ελεύθερη πρόσβαση χωρίς διαγνωστικό έλεγχο σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα αγοράς τροφίμων, όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες. Διατηρείται το μέτρο του 1 ατόμου ανά 9 τ.μ.
  • Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές, για να αποφευχθούν οι ουρές, ο συνωστισμός μέσα σε αυτά αλλά και… στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο από τις 07:00 έως τις 09:30 (Βλ. περισσότερα ΕΔΩ)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments