Αρχική Επικαιρότητα Πλεύρης: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την περίοδο των εορτών

Πλεύρης: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την περίοδο των εορτών

0
INTIME
Dodekanisos

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα ενόψει των εορτών ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση ο κ. Πλεύρης, αφού ανακοίνωσε την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της Όμικρον στη χώρα μας, περιέγραψε τις αποφάσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 υπό την απειλή προστίμου.

Ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε επίσης ότι θα συσταθούν ειδικές επιτροπές, στις οποίες θα απευθύνονται οι πολίτες άνω των 60 που επιθυμούν να εξαιρεθούν από το μέτρο για λόγους υγείες. Κατόπιν εκείνες θα αποφασίζουν εάν προκύπτουν λόγοι για την εξαίρεσή τους.

Ο Θάνος Πλεύρης κάλεσε τους πολίτες να πραγματοποιήσουν, εκτός από το δωρεάν τεστ που παρέχει η κυβέρνηση, επιπλέον τεστ. Ακόμη και από τους εμβολιασμένους, ειδικά τις ημέρες των εορτών.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση της επιτροπής για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τα θεματικά πάρκα των Χριστουγέννων. Σε αυτά, λοιπόν, θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι. Ενώ για τα ανήλικα τέκνα η είσοδος θα επιτρέπεται με αρνητικό rapid test.

Επίσης, από σήμερα για να δίνεται πιστοποιητικό νόσησης στους ανεμβολίαστους, η διάγνωση θα πρέπει να γίνεται, όχι με rapid test, αλλά αποκλειστικά με μοριακό έλεγχο (PCR).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments