Αρχική Videos Πλεύρη, ιδέ τα έργα σου!

Πλεύρη, ιδέ τα έργα σου!

0
Dodekanisos

24 Μαρτίου 2022. Παραμονές της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού. Παραμονές της εθνικής μας επετείου, της έναρξης της Επανάστασης του 1821. Το σκηνικό  έξω από το Υπουργείο Υγείας παραμένει το ίδιο εδώ και ένα μήνα. Υγειονομικοί που έχουν ταχθεί στον αγώνα κατά της Υποχρεωτικότητας διαμαρτύρονται με συνθήματα διεκδικώντας πίσω τις ζωές τους. Μέσα στο πλήθος διακρίνονται πέντε φιγούρες με λευκή ισοθερμική στολή. Είναι οι απεργοί πείνας!

4η μέρα απεργίας. Η Ζωή, ο Περικλής, ο Λάμπρος, η Σοφία και ο Νίκος στέκουν με τα χέρια ψηλά ατενίζοντας τον ουρανό. Έχουν  αποφασίσει να δώσουν τη ζωή τους για τον αγώνα. Και αυτό κάνουν!

Η Ζωή Βαϊοπούλου, νοσηλεύτρια χειρουργείου από την Καρδίτσα, άφησε πίσω της τέσσερα παιδιά και εγκαταστάθηκε μόνιμα έξω από το Υπουργείο, διεκδικώντας τη ζωή που της έκλεψαν μέσα από τα χέρια . «4η μέρα απεργία πείνας … αποφάσισα να προβώ σε αυτήν την ενέργεια, γιατί για επτά μήνες τώρα είμαστε αόρατοι. Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είμαστε όμηροι μιας κατάστασης  που δεν επιλέξαμε, χωρίς μισθό και ασφάλεια», μας είπε. «Μεγάλο μέρος της κοινωνίας  βρίσκεται σε απεργία πείνας (αξιακή και πολιτική), χωρίς να το έχει συνειδητοποιήσει. Μέρα που είναι αύριο, καλούμε τον κόσμο σε συστράτευση με νέα αξιακή ιεράρχηση. Λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα…».

Ο Περικλής  Καρολίδης, τεχνολόγος από τη Βέροια, με τα υγρά από τη συγκίνηση γαλανά μάτια του  συμμετέχει στην απεργία πείνας, για να  σταματήσει ο διχασμός. Μπαίνει ο ίδιος με τη ζωή του ανάχωμα στον φασισμό , παλεύοντας για το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, για την αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση.

Ο γνωστός σε όλους Λάμπρος Τσάπαλης, ο ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ τραυματιοφορέας από τη Λάρισα δεν βρίσκεται πρώτη φορά σε αυτήν τη θέση. Είχε κάνει στο παρελθόν απεργία για ζητήματα του κλάδου του. Είχε αρχίσει απεργία πριν λίγο καιρό πάλι έξω από την πόρτα του Υπουργείου, μέχρι που αιφνιδιαστικά μια νύχτα αστυνομικές δυνάμεις τον απομάκρυναν (ΚΑΘΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΕΣΥ | KefaloniaNews).

«Ήρθε ο καιρός να περπατήσουμε στις πεδιάδες της Ελευθερίας και της Ένωσης. Εκεί που δεν έχουν θέση τα διχαστικά ανδρείκελα ρομπότ, άψυχα όντα που κυβερνούν αυτόν τον τόπο», δήλωσε χωρίς φόβο και με περίσσιο πάθος.

Η Σοφία Ψύρρα, υπεύθυνη καθαριότητας, ζήτησε με όση δύναμη της έχει απομείνει να σταματήσει το κακό που αυτός ο τυραννικός νόμος προκάλεσε σε όλες τις οικογένειες.

«Δεν γίνεται μετά από 18 χρόνια εργασίας να σε πετάνε με το έτσι θέλω, γιατί δεν έχεις εμβολιαστεί», εξέφρασε το παράπονό του ο   Νίκος Τριβέλλας, τεχνικός από τα Χανιά Κρήτης. «Είμαστε εδώ για τα αυτονόητα. Για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία που έχουν καταπατηθεί….δημοκρατικά».

Όλη η Ελλάδα συναντιέται στα μάτια αυτών των ανθρώπων. Όλη η Ελλάδα υποκλίνεται σε αυτούς  που  κάποτε τους χειροκρότησαν ως ήρωες και τώρα έγιναν πραγματικοί ήρωες.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments