Αρχική Videos “Πιθανός ένας πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ”

“Πιθανός ένας πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ”

0

Τον φόβο ότι ο πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα μπορούσε να ξεκινήσει και επίσημα με βάση όλες τις τελευταίες εξελίξεις, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Τσεχίας Karel Rehka (Κάρελ Ρέχκα). Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο θέμα αυτό, είπε και τα εξής:

«Βλέπουμε τον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ως το χειρότερο σενάριο, αλλά δεν είναι αδύνατο. Είναι δυνατό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τσεχίας προσπαθούν να προετοιμαστούν για μια πιθανή βίαιη σύγκρουση με έναν τεχνολογικά ανεπτυγμένο αντίπαλο, τη Ρωσία, επειδή η Ρωσία βρίσκεται επί του παρόντος σε μια πορεία σύγκρουσης με τη Συμμαχία Βόρειου Ατλαντικού».

Είπε επίσης ότι δεδομένης της κατάστασης στην Ουκρανία, η εθνική ασφάλεια της χώρας πρέπει να ενισχυθεί, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο να ξεπεραστεί άμεσα η εξάρτηση από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό. Προειδοποίησε επίσης τους συμμετέχοντες στο συνέδριο για τον κίνδυνο να εξαρτηθούν υπερβολικά από την Κίνα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Στο μεταξύ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι «δεν είναι αισιόδοξος» για την κατάσταση στην Ουκρανία και πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα διαπραγματευτεί μέχρι να κερδίσει στη σύγκρουση στην Ουκρανία. «Βλέπω τη σαφή βούληση της Ρωσίας να κερδίσει στον πόλεμο», δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιλώντας σε φόρουμ εμπειρογνωμόνων στην Βαρκελώνη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments