Αρχική Videos Πιθανό να εφαρμοστούν νωρίτερα τα μέτρα λέει ο Πλεύρης!

Πιθανό να εφαρμοστούν νωρίτερα τα μέτρα λέει ο Πλεύρης!

0
Dodekanisos

Αλαλούμ προκαλούν οι τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη όσον αφορά την ισχύ των νέων περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση. 

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις 3 Ιανουαρίου να εφαρμοστούν νωρίτερα! «Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα. Το σενάριο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα με βάση την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Προέχει η δημόσια υγεία. Θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου αλλά εάν η άνοδος των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα συνεχιστεί και αύριο, θα είναι αντικείμενο νέα σύσκεψης«, τόνισε. 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει ξανά αύριο Τετάρτη για να εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας. «Δεν υποτιμούμε τον παράγοντα των κρουσμάτων. Σήμερα και αύριο θα παρακολουθήσουμε τα κρούσματα και θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή για να αποτιμήσει τη νέα άνοδο των κρουσμάτων, προκειμένου να δούμε αν τα μέτρα που πήραμε αρκούν ή αν θα χρειαστεί να έρθουν νωρίτερα».

Την ίδια στιγμή έκανε λόγο εκτιμήσεων για τις μολύνσεις και μάλιστα υπογράμμισε ότι σήμερα θα ξεπεράσουν τα 15.000 κρούσματα. «Επικρατεί η Όμικρον γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κι αυτό δεν πρέπει να μας δημιουργεί πανικό. Σήμερα ήδη στην πρωινή εκτίμηση είμαστε άνω των 15.000 που σημαίνει ότι θα έχουμε κρούσματα υψηλότερα από κάθε άλλη φορά γιατί η μετάλλαξη αυτή έχει μεγάλη μεταδοτικότητα». 

Μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα. «Αν δούμε ότι τα δεδομένα αλλάζουν θα υπάρχει και μεγαλύτερη ένταση των μέτρων, αποκλείοντας όμως γενικευμένες καταστάσεις όπως είχαμε στο παρελθόν», σημείωσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments