«Πιθανή μια πλήρους κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση στην Ευρώπη»

0
Dodekanisos

Μια πλήρους κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση στην Ευρώπη έχει γίνει πιο πιθανή λόγω της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, υποστήριξε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Josep Borrell, ενώ προειδοποίησε τα κράτη μέλη να μην βασίζονται στις ΗΠΑ για να τα υπερασπιστούν.

Αρκετοί άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν αυξημένη στρατιωτική απειλή τους τελευταίους μήνες, με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς, να λέει την περασμένη εβδομάδα ότι ο κόσμος μεταβαίνει από μια κατάσταση «μεταπολεμική σε προπολεμική»  λόγω μιας απειλής που προέρχεται από τη Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Βόρεια Κορέα. Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ έκανε παρόμοια «προπολεμική» εκτίμηση τον Μάρτιο. Μιλώντας σε μια συγκέντρωση του Forum Europa στις Βρυξέλλες την Τρίτη, ο Μπορέλ υποστήριξε ότι «η πιθανότητα ενός συμβατικού πολέμου υψηλής έντασης στην Ευρώπη δεν είναι πλέον φαντασίωση» και ότι το μπλοκ πρέπει «να κάνει τα πάντα για να το αποφύγει.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία αποτελεί αυξανόμενη απειλή για την ήπειρο, επικαλούμενος τη σύγκρουση με την Ουκρανία, και κατηγόρησε τη Μόσχα ότι επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει την ένωση. Ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία αποτελεί αυξανόμενη απειλή για την ήπειρο, επικαλούμενος τη σύγκρουση με την Ουκρανία, και κατηγόρησε τη Μόσχα ότι επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει την ένωση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments