Αρχική Στήλες Απόψεις Πίτα οι μεν, μπάρμπεκιου οι δε!

Πίτα οι μεν, μπάρμπεκιου οι δε!

2
balla2
Dodekanisos

Του Ηλία Λοίζου

Η κόντρα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει με τους διαιτητές να βρίσκονται σε αμηχανία και τους παράγοντες να τρέχουν πότε στην μία πλευρά και πότε στην άλλη!!!!

Η χθεσινή βραδιά ήταν κωμικοτραγικού σεναρίου και όσους δεν τους αγγίζουν οι οπαδικές συμπεριφορές ψάχνουν να βρουν απαντήσεις στο ερώτημα, «τι είναι τελικά ποδόσφαιρο;».

Είναι γνωστό πως εδώ και αρκετό καιρό ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου θα πραγματοποιούσε την κοπή της πίτας του για την νέα χρονιά, αφού από την ΕΠΣΔ δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση που να ανέφερε ότι η κοπή της πίτας θα γίνει από κοινού (έχει ξαναγίνει). Σίγουρα ο Σ.Δ.Π.Δ δεν έχει θεσμικό χαρακτήρα και  ούτε μπορεί να παρέμβει στα δρώμενα του ποδοσφαίρου, αφού πλέον η ΕΠΟ έχει αφαιρέσει κάθε αρμοδιότητα και τον έλεγχο σε τοπικό επίπεδο τον έχουν οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις.

Στην μέση βρέθηκαν οι διαιτητές μικροί και μεγάλοι, παλιοί και νέοι που τους έκαναν «μπροστάρηδες», με το δρεπάνι να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους, για τις εκλογές που θα γίνουν το καλοκαίρι στην ΕΠΣΔ και την ερχόμενη εβδομάδα στον σύνδεσμο. Χρησιμοποιήθηκαν διάφορα κόλπα για να μην παραστούν χθες  οι διαιτητές στην κοπή πίτας του συνδέσμου τους.

Εκείνο που επιλέχθηκε ήταν το εξής: «Την ίδια ημέρα θα κάνουμε εμείς μπάρμπεκιου και θα τους την σπάσουμε». Κάπως έτσι σκέφτηκαν και έτσι έγινε. Πίτα εσείς, μπάρμπεκιου εμείς. Μάλιστα στο μπάρμπεκιου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Άκης Μείμάρης, ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος Τάσος Ψυλλάκης και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Τσαμπίκος Τόππος.

Τόσο πολύ επικίνδυνος είναι ο Δημήτρης Κάπρος και τα έχετε βάλει μαζί του βρε παιδιά; Θεσμικά, το αναφέραμε, ο σύνδεσμος δεν έχει δύναμη, δεν έχει λόγο. Λόγοι ηθικής και παραδοσιακοί θεωρώ ότι επιβάλλουν την ύπαρξη του! Προς τι λοιπόν ο προεκλογικός πόλεμος σε βάρος του για να μην εκλεγεί και πάλι πρόεδρος; Μάθαμε και τους υποψήφιους που ετοιμάζετε για να…αλώσουν τον σύνδεσμο και η νέα του διοίκηση να είναι δική σας, να την ελέγχετε με το yes man!!! (ναι κύριε), αυτός είναι ο στόχος σας; Πραγματικά αναρωτιέμαι, ποιο θα είναι το κέρδος σας;

Ο καθένας είναι γνωστό τι προσφέρει στον χώρο και πως το προσφέρει.

Στο ποδόσφαιρο εκείνοι που θεωρούν τον εαυτό τους σωτήρα η πιστεύουν πως το ελέγχουν και κάνουν κουμάντο, πρέπει να πάσχουν από χρόνιο νόσημα που δεν θεραπεύεται και πηγαίνουν στον άλλο κόσμο με το «χούι» τους.

Το ποδόσφαιρο στη Ρόδο και στα νησιά μας είναι παιχνίδι και όσοι το βλέπουν και το αντιμετωπίζουν διαφορετικά, τότε σίγουρα κάτι άλλο έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Αυτά για σήμερα, καλό σας βράδυ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
giorgos sagris
giorgos sagris
11 years ago

kyrie hlia de sas ksero prosopika kai de me kserete apla eipa na kano ena sxolio giati eseis eixate kanei thema gia tous goneis tis nikis rodou oti paraferontai stis kerkides omos me lupi mou eida oti den kanate kanena sxolio giauta pou ginane proxtes stafantouopou o proedros tou aera gia efiviko milao mpike sto gipedo na parei tin omada kai na fugei kai den eftane ayto evrize ta paidia mas kai tis manades tous eno aytes htan stin eksedra oso gia ti diaitisia malon taxete pliroforithei giauto to trio pou sfurize kai pos sfurize perimeno na mpeite sto kopo na apantisete euxaristo polu

Ηλίας Λοϊζος
Ηλίας Λοϊζος
11 years ago

Αγαπητέ κ.Σαγρή να σας θυμίσω πως όταν είχα ανφερθεί σε γονείς ποτέ δεν είπα και ουτε στόχευσα γονείς των παιδιών της Νίκης Ρόδου, έγραψα γενικά.Για τα γεγονότα στα Αφάντου δεν έγραψα κάτι περισσότερο στο ρεπορτάζ του αγώνα, γιατί έχω μάθει να καταγράφω γεγονότα στα οποία είμαι παρών.
Αν ήμουνα εκεί στο παιχνίδι σας να είσαι σίγουρος πως θα έκανα πλήρη αναφορά.Στην εφημερίδα Δράση τόνισα το εξής:.Στα πρωταθληματα των υποδομών πρωταρχικός στόχος στους αγώνες είναι η ανάδειξη ποδοσφαιριστών και όχι αποκλειστικά η νίκη.Ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο σου.