Αρχική Videos Πιστόριους: “Θα στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί!”

Πιστόριους: “Θα στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί!”

0

Στην μεγαλύτερη βοήθεια, ύψους 2,7 δις ευρώ σε όπλα και γενικότερα στρατιωτικό εξοπλισμό προχωράει η κυβέρνηση της Γερμανίας προς την Ουκρανία όπως δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους. Το πακέτο, αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το γερμανικό μέσο Spiegel.

Μάλιστα ο ίδιος έκανε δηλώσεις σχετικά με την συγκεκριμένη απόφαση. Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Όλοι ευχόμαστε ένα γρήγορο τέλος σε αυτόν τον τρομερό και παράνομο πόλεμο. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι ακόμη προβλέψιμο. Ως εκ τούτου, η Γερμανία θα παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί – για όσο χρειαστεί».

Η αποστολή πρόκειται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα και περιλαμβάνει τεθωρακισμένα οχήματα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συστήματα αεράμυνας καθώς και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Το πακέτο σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί μαζί με την απονομή του βραβείου Καρλομάγνου στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Άαχεν της Γερμανίας, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί επίσημα η επίσκεψή του.
Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα είπε στους ομολόγους του της ΕΕ σε συνάντηση στη Στοκχόλμη ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη για να αμυνθεί ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας, καθώς και ότι ο Ουκρανικός Στρατός χρειάζεται 1000 οβίδες πυροβολικού την ημέρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments