Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Πήρε το ντέρμπι κορυφής η Καλαμάτα

Πήρε το ντέρμπι κορυφής η Καλαμάτα

0
Dodekanisos

Η Καλαμάτα νίκησε εντός έδρας 1-0 την Ρόδο χάρη σε γκολ του Μπουσμπίμπα στο 24′, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League (νότιος όμιλος). Η «μαύρη θύελλα» ήταν ανώτερη κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και δικαίως προηγήθηκε με 1-0 σκορ που κράτησε μέχρι το τέλος. Στον αντίποδα η Ρόδος, είχε δοκάρι με τον Αρναρέλλη στο 31′, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα από λάθος του Ταϊρή, ο Δελαπόρτας πήρε την κεφαλιά, ο Μακρής δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και ο Τσελεπίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή. Κάπως έτσι έμεινε το τελικό 1-0. Επιπλέον, η Καλαμάτα διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 25 βαθμούς (με ένα ματς παραπάνω) και στο +5 από την δεύτερη Ρόδο (έχει ένα ματς λιγότερο).  

Το ματς:

Οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας εισήλθαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πήραν από την αρχή την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα προειδοποίησαν δύο φορές πριν κατορθώσουν να προηγηθούν στο σκορ. Αρχικά, στο δεύτερο λεπτό ο Σουμπίνιο σούταρε χωρίς να βρει στόχο, ενώ δύο λεπτά μετά η κεφαλιά του Ηλιόπουλου κατέληξε στην αγκαλιά του Πίτκα. Η πίεση της «μαύρης θύελλας» συνεχίστηκε, η Ρόδος ήταν κλεισμένη στην άμυνά της και στο 10ο λεπτό ακόμα ένα σουτ από τον Μπουσμπίμπα πέρασε ελάχιστα άουτ. Τελικά στο 24η Καλαμάτα κατόρθωσε να προηγηθεί με 1-0. Ο Παυλίδης προέβη σε τρομερή διαγώνια μπαλιά για τον Μπουσμπίμπα, ο οποίος στο τετ – α – τετ νίκησε με πλασέ τον Πίτκα. Η Ρόδος δεν απογοητεύτηκε και αντιθέτως στο 31’ «άγγιξε» την ισοφάριση. Ο Αρναρέλλης βγήκε «φάτσα» με την εστία και πλάσαρε, όμως ο Ταϊρής προέβη σε μεγάλη επέμβαση με το πόδι και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι! Λεπτά πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, ο Παπατόλιος δοκίμασε πολύ καλό μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το δεύτερο ημίχρονο δεν θύμισε σε τίποτα το πρώτο, καθώς ο ρυθμός «έπεσε» αρκετά. Ωστόσο υπήρξε ένα τρίλεπτο «φωτιά» κατά το οποίο η Καλαμάτα «πίεσε», ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Στο 77’ από πλεονεκτική θέση ο Μαρκόφσκι πλάσαρε άουτ. Ενώ, στο 78’ το διαγώνιο σουτ του Αλεξόπουλου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ένα λεπτό μετά ο Μαρκόφσκι ήταν έτοιμος να εκτελέσει τον Πίτκα, αλλά ο Χύσι προέβη σε σωτήριο τάκλιν. Στο 88’ ο Αρναρέλλης «ζήτησε» πέναλτι από την παρέμβαση του Μαβινγκά, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε «παίζεται». Στο 90+6′ o Νικολόπουλος σέντραρε από τα αριστερά, ο Ταϊρής έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ακολούθησε κεφαλιά του Δελαπόρτα και ο Μακρής δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή, με τον Τσελεπίδη να διώχνει πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει. Τελικό αποτέλεσμα 1-0. 

 Διαιτητής: Bεργέτης Χ. (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Βεργέτης Δ. (Αργολίδας), Κακαφώνης (Αχαΐας)

Τέταρτος: Ανδριανός (Αχαΐας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Π.Α.Ε. ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Tαΐρης, Μαβινγκά, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος, Σουμπίνιο (57’ Νατσιόπουλος), Παυλίδης (53’ Αναστασόπουλος), Μπουσμπίμπα (73’ Γκαλίτσιος), Ηλιόπουλος (57’ Αλεξόπουλος), Μαρκόφσκι.

Π.Α.Ε. ΡΟΔΟΣ (Κώστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Ρεβυθόπουλος (69’ Νικολόπουλος), Καραγεώργης (59’ Δελαπόρτας), Καψάλης, Πεχλιβανόπουλος, Σουλάι (46’ Χιούσι), Μπαξεβάνος, Τσίπρας, Βουργουντζής (46’ Σερέντιουκ), Μαρτσάκης (84’ Μακρής), Αρναρελλης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments