Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Πήρε θέση για τους πάγκους

Πήρε θέση για τους πάγκους

0
dimotiko_stadio2
Dodekanisos
Σαφή θέση στο γιατί οι πάγκοι των ομάδων στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, μεταφέρθηκαν πιο πίσω, πήρε ο επιτετραμμένος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, Θανάσης Μπαράκας. Ο κ. Μπαράκας με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι η κίνηση να μεταφερθούν οι πάγκοι πιο πίσω από τη θέση στην οποία βρίσκονταν μέχρι πρότινος, έγινε επειδή το ορίζει ο νόμος. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:
«Με αφορμή δημοσιεύματα ημερησίων εφημερίδων για τη χωροθέτηση των πάγκων του Δημοτικού Σταδίου «Ο Διαγόρας», θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής: Σύμφωνα με τη νομοθεσία για τον «Κανονισμό Γηπέδων Ασφαλείας και Προστασίας Αγώνων» σχετικά με τους πάγκους των φιλοξενούμενων και των γηπεδούχων, ισχύουν τα εξής:
«Θα πρέπει να υπάρχουν δύο πάγκοι των αναπληρωματικών, που πρέπει να είναι τοποθετημένοι στη μία ή στην  άλλη πλευρά της διχοτόμου γραμμής, παράλληλα στην πλάγια γραμμή και σε απόσταση 5 μέτρων εκτός του αγωνιστικού χώρου. Το κοντινότερο σημείο κάθε πάγκου στη διχοτόμο γραμμή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον πέντε μέτρα από το σημείο που η διχοτόμος γραμμή τέμνεται με την πλάγια γραμμή. Οι πάγκοι θα πρέπει να απέχουν κατά ίσες αποστάσεις από την πλάγια και τη διχοτόμο γραμμή».
Οι πάγκοι, τα τελευταία δύο χρόνια, μετά και την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του δημοτικού γηπέδου είχαν τοποθετηθεί σε απόσταση μόλις ενός μέτρου από την πλάγια γραμμή με κίνδυνο τον πιθανό τραυματισμό των παικτών αλλά και των αναπληρωματικών. Με δεδομένο μάλιστα ότι το γήπεδο Διαγόρα διαθέτει ποδηλατοδρόμιο η παρουσία των πάγκων στον αγωνιστικό χώρο δημιουργούν επιπλέον πρόβλημα και κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού του ποδηλάτη.
Οι υπεύθυνοι του γηπέδου μετέφεραν τους πάγκους στο σημείο όπου βρίσκονταν όλα τα χρόνια που οι ομάδες μας, η ΠΑΕ Ρόδος και η ΠΑΕ Διαγόρας, έπαιζαν στην Α΄ Εθνική.
Ως προς το θέμα των προπονήσεων οι ομάδες γνωρίζουν πρόκειται για  γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέσσερις ώρες την εβδομάδα (ένας αγώνας και μια ελαφριά προπόνηση) ώστε να είναι σε καλή κατάσταση προς όφελος της ΠΑΕ Διαγόρας και της ΠΑΕ Ρόδος που είναι τα μοναδικά σωματεία που χρησιμοποιούν αποκλειστικά τη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση.
Γνωρίζουμε ότι τα προπονητήρια είναι σε κακή κατάσταση. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι σε εύλογο διάστημα να επανέλθουν όλοι οι προπονητικοί χώροι τουλάχιστον σε ικανοποιητική κατάσταση».
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments