Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Πήρε μπρος η μηχανή και ο Μαθιός

Πήρε μπρος η μηχανή και ο Μαθιός

0
DSCN9926
Dodekanisos
Η ομάδα του Ακουσιλαου αν και έχει χάσει τη στόφα του πρωταθλητή , φαίνεται πως έβαλε μπρος τις μηχανές κάνοντας ένα δυναμικό ξεκίνημα σήμερα στην Αρχάγγελομ υποτάσσοντας τον Άρη μια ομάδα που είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι καλοδουλεμένη και ικανή να κάνει ζημιές ακόμα και στους πρωτοπόρους. Το ξεκίνημα του αγώνα προμύνηε ενα ματς πολλών “ντεσιμπέλ” καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν ήδη χάσει μια απίστευτη ευκαιρία με τον Ξύππα , ενώ στην αντεπίθεση δύο λεπτά αργότερα ο Μαθιός άνοιξε λογαριαμό πετυχαίνοντας το γκολ που τους έδωσε προβάδισμα στο σκορ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε αυτή τη φάση υποστηρίζοντας ότι ήταν οφσαιντ, με αποτέλεσμα η ένταση να γίνει εμφανής σε όλο το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Οι Αρηανοί τα “έφεραν από δω τα έφεραν από κει”, αλλά όσες προσπάθειες κι αν έκαναν κατέληξαν στο κενό με τον Σαρικά να λέει σε πολλες περιπτώσεις “ΟΧΙ” και να διατηρεί το σκορ υπέρ τους. Στην επανάληψη όσοι πίστεψαν ότι οι “κιτρινόμαυροι” θα φορτσάρουν και θα γυρίσουν το παιχνίδι (στατιστικά έχουν καλύτερα δεύτερα ημίχρονα) διαψεύθηκαν, με τους παίχτες “βαρόμετρα” να βρίσκονται σε κακή μέρα και να μην πιάνουν απόδοση. Και ενώ η μπάλα άλλαζε συνεχώς στρατόπεδα, έκανε τη χάρη για δεύτερη φορά στους Φανενούς να μπει στα δίχτυα με τον Καλημέρη να νικάει με κεφαλιά τον Βαρέλη και τους γηπεδούχους από το σημείο αυτό και μετά να ρίχνουν απόδοση με αποτέλεσμα ο  Μαθιός να πανηγυρίσει ένα ακόμη γκολ(τρίτο για την ομάδα και δεύτερο προσωπικό του) χάνοντας μάλιστα και πέναλτι στο 86′.

Φάσεις/γκολ
1′ Μετά από σέντρα του Κοντόγιαννου, ο Ξύπας έφυγε μόνος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σαρίκα,πλάσαρε και πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα πρόλαβαν και έδιωξαν οι αμυντικοί.
3′ Μετά από λάθος της άμυνας ο Μαθιός πλάσαρε στη δεξιά γωνία του Βαρέλη και άνοιξε το σκορ σε 0-1 με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για οφσάιντ.
6′ Ενώ ο Κοντόγιαννος ήταν στο έδαφος , ο Κοτσίκος έφυγε μόνος στην επίθεση με τον αμυντικό του Ακουσίλαου να τον κυνηγάει και να τον τραβάει από τη φανέλα μπροστά τα μάτια του επόπτη Μαυρουδή. Ο διαιτητής Τσοπανάκης μετά από υπόδειξη του βοηθού του, έδωσε μόνο το φάουλ χωρίς κάρτα με τους γηπεδούχους πάλι να διαμαρτύρονται για κόκκινη αφού ο Κοτσίκος ήταν ο τελευταίος παίχτης.
8′ Σουτ του Μαθιού από το ύψος της περιοχής, έβγαλε στο “Γ” ο Βαρέλης.
18′ Με υπερένταση απόκρουσε ο Βαρέλης το κόρνερ του Μαθιού από αριστερά, με αποτέλεσμα ο νεαρός γκολκίπερ να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι αλλά ευτυχώς ελαφριά.
34′ Στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Βαρέλη κατέληξε το σουτ του Μαθιού μετά από πάσα του Καλημέρη.
36′ Ο Παπαοικονόμου έβαλε σέντρα απέναντι στον Ξύππα που με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα κατευθείαν στην αγκαλιά του Σαρικά.
37′ Ο Μαρκόπουλος από θέση τετ-α-τετ δε μπόρεσε να νικήσει τον Σαρίκα που έβαλε εντικτοδώς το πόδι και απόκρουσε.
39′ Πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κατέληξε το σουτ του Παπαοικονόμου έξω από την περιοχή μετά από πάσα του Γκίσο.
49′ Ο Γκίσο επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή με τον Πομπού να βάζει το πόδι του και να βάζει”φρένο” στη φόρα της μπάλας κάνοντας εύκολο το έργο του Σαρικά που μπλόκαρε εύκολα.
59′ Ο Λαμπριανός τροφοδότησε τον Ξύππα στα δεξιά που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο απόκρουσε με φοβερή εκτίναξη ο Σαρικάς σε κόρνερ.Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Κοτσίκος με τον Ξύππα να κάνει το σουτ και τον Σαρικά να κατεβάζει για ακόμη μια φορά τα “ρολά”.
70′ Σουτ του Παπαοικονόμου μέσα από την περιοχή, απόκρουσε για μια ακόμη φορά ο Σαρικάς
73′ Ο Νέτσας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά θέση και ο Καλημέρης με κεφαλιά έκανε το 0-2.
82′ Δίπλα από το δεξί δοκάρι πέρασε το σουτ του Θρήσκου μετά από πάσα του Ξύππα.
86′ Ο Γεωργάς τράβηξε τον Μαθιό σε πλεονεκτική θέση για γκολ με αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δυο στο έδαφος. Ο διαιτητής Τσοπανάκης που ήταν κοντά στη φάση σφύριξε την παράβαση και έδειξε την άσπρη βούλα με τον Γεωργά να εγκαταλείπει τον αγωνιστικό χώρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το πέναλτι εκτέλεσε άστοχα ο Μαθιός.
88′ Ο Μαθιός με σκαφτό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Καλημέρη “κρέμασε” τον Βαρέλη κάνοντας το 0-3.

Καλή η διαιτησία του Τσοπανάκη, παράπονα οι γηπεδούχοι για τους βοηθούς Μαυρουδή και Λάζο.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Κοντόγιαννος, Κοτσίκος, Γκίσο και από τους φιλοξενούμενους ο Καλημέρης ,Νέτσας με κορυφαίους τους Σαρικά και Μαθιό.

Άρης Α.: Βαρέλης, Ξύππας, Παπαοικονόμου, Λαμπριανός, Μάκρας(80′ Παπανικολάου), Κοντόγιαννος, Κοτσίκος, Χατζηνικόλας(30′ λ.τ. Γεωργάς), Μαρκόπουλος (46′ Θρήσκος),Γκίσο, Λαμάι.

Ακουσίλαος: Σαρικάς, Μαθιός, Νέτσας, Διακαναστάσης(63′ Σκόρπος), Καλημέρης, Έλληνας, Παπουρδάνος(78′ Κορκίδας),Παπαστάμος(69′ Σαπαλίδης), Πομπού, Λαππάκης, Τριανταφύλλου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments