Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Πιο κοντά στην 8αδα

Πιο κοντά στην 8αδα

0
kolossos_marousi
Dodekanisos
Νίκη που τον φέρνει στην οκτάδα και ένα βήμα πιο κοντά στα play offs της Α1 πέτυχε ο Κολοσσός στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου. Οι «θαλασσί» έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Πατ Καλάθη (νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ) αλλά και τον Γιούριτσα Γκόλεματς επικράτησαν των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα με «όπλο» τα ριμπάουντ αλλά και τα πολύ καλά ποσοστά στα δίποντα. Στο πρώτο δεκάλεπτο εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστικός ο Πανιώνιος, όταν και δεν παρασύρθηκε από το ρυθμό των φιλοξενούμενων. Κορυφαίοι των «κυανέρυθρων» Κόβιλ και Μπάρλος.
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία.
Το ματς
Με δύο πόντους του Στιβ Πάνος ξεκίνησε η αναμέτρηση στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Άμεση ήταν η απάντηση για τους γηπεδούχους με επικεφαλής τον Μπάρλο που οδήγησε επιθετικά τον Πανιώνιο έχοντας συμπαραστάτη του τον Ράιβον Κόβιλ. Οι «κυανέρυθροι» μετά το 10-10 απέκτησαν ένα ελαφρύ προβάδισμα. Τις οργανωμένες επιθέσεις επέλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι του θέλησε να δώσει ο Κολοσσός και με ένα ξέσπασμα του Γκόλεματς διαμόρφωσε το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο σε 25-24. Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η δεύτερη περίοδος. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι τα κακά ποσοστά των αντιπάλων τους στα δίποντα και πιέζοντας στην άμυνα έτρεξαν σερί 14-0 και έφτασαν στο +11 (27-38). Χωρίς πόντο για περισσότερα από πέντε λεπτά έμεινε ο Πανιώνιος ωστόσο επανήλθε δυναμικά απαντώντας στο σερί των «θαλασσί» με ένα 10-0 για το 37-38. Ο Πατ Καλάθης έκανε το 37-40, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες για το ημίχρονο. Πιο συγκεντρωμένος ήταν στο παρκέ ο Κολοσσός στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κυριάρχησαν κάτω από τα καλάθια νικώντας κατά κράτος στη μάχη των ριμπάουντ (δέκα έναντι τεσσάρων) ενώ παράλληλα ήταν εξαιρετικά και τα ποσοστά τους στα δίποντα (8/9 δίποντα). Οι δύο αυτοί παράγοντες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να περάσουν μπροστά με εννέα πόντους (51-60), αφού οι γηπεδούχοι έδειχναν να δυσκολεύονται.
Γρήγορα ο Κολοσσός έφτασε με τον Καλάθη στο +13 (52-65) ψαλιδίζοντας τις πιθανότητες των γηπεδούχων για κάτι καλύτερο. Οι «κυανέρυθροι» δεν παρέδωσαν τα… όπλα μειώνοντας σε 61-67 με τον Μπάρλο. Άμεση η απάντηση των Ρόδιων που ξαναέφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (61-71). Ο Γιαννάπουλος ευστόχησε από τα 6,75 και αναπτέρωσε τις ελπίδες του Πανιώνιου ωστόσο αυτό κράτησε για πολύ λίγο με τον Γκόλεματς να κάνει το 66-76 και στην ουσία να βάζει την σφραγίδα του στη νίκη της ομάδας του. Ο Παππάς με βολές διαμόρφωσε το τελικό 74-83.
Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Μητσόπουλος, Πουρσανίδης Γ.
Τα δεκάλεπτα: 25-24, 37-40, 51-60, 74-83
Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας): Άντερσον 9 (5 κλεψίματα), Αθανασούλας 4, Άλεξιτς 2, Γιαννόπουλος 8 (1), Τσιάρας 1, Μπατής 9 (1), Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς, Ιωάννου 2, Σαρικόπουλος, Κοβίλ 20 , Μπάρλος 17 (1).
Κολοσσός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Καλάθης 13 (10 ριμπάουντ), Καυκής 7, Τζόρνταν 12 (7 ασίστ), Πάνος 8, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 7, Τσάμης 4, Παππάς 15 (1), Γκόλεματς 17 (2), Γεωργαλής, Ιβάνοβιτς.

πηγή: www.sport-fm.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments