Αρχική Επικαιρότητα Πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού έλαβε η Ιταλία

Πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού έλαβε η Ιταλία

0
Some 1,500 people gathered in central Rome to demonstrate against new requirements for the country's Green Pass
Dodekanisos

Η κυβέρνηση Ντράγκι, ενέκρινε τα νέα μέτρα που στοχεύουν στον όσο γίνεται μεγαλύτερο περιορισμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Ειδικότερα, βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν, η διάρκεια του πράσινου πάσου μειώνεται από εννιά σε έξι μήνες. Ενώ μέχρι τις 31 Μαρτίου αποφασίζεται η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας -τύπου Ffp2- σε όλους τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους (μουσεία, κινηματογράφους, θέατρα, μαγαζιά με ζωντανή μουσική) και σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

Παράλληλα, πάντα μέχρι τις 31 Μαρτίου, όλοι όσοι μεταβούν σε καφέ και εστιατορίων (τόσο οι καθήμενοι, όσο και οι όρθιοι) θα πρέπει να διαθέτουν «σούπερ Green Pass» (τουλάχιστον δυο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού). Ενώ το αρνητικό τεστ, πλέον, δεν θα ισχύει.

Για την είσοδο σε γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία, εκθέσεις, θερμά λουτρά, καζίνο, πολιτιστικά κέντρα, θα απαιτείται υποχρεωτικά το «σούπερ Green Pass». Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, κλαμπ και αίθουσες χορού θα είναι κλειστά. Ενώ αναβάλλεται -τουλάχιστον προς το παρόν- η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Σπεράντσα τόνισε στους δημοσιογράφους ότι τα μέτρα αυτά εγκρίθηκαν ομόφωνα, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Τέλος τόνισε, ότι η τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου, θα μπορεί να γίνεται τέσσερις μήνες μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments