Αρχική Videos Πικρός χειμώνας για την Ευρώπη, εκτινάχθηκαν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας

Πικρός χειμώνας για την Ευρώπη, εκτινάχθηκαν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας

0

Οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας εκτινάχθηκαν σε νέα ρεκόρ, προμηνύοντας έναν πικρό χειμώνα σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το συμβόλαιο για το γερμανικό ηλεκτρικό ρεύμα για το επόμενο έτος έφτασε τα 995 ευρώ (995 $) ανά μεγαβατώρα, ενώ το γαλλικό ισοδύναμο ξεπέρασε τα 1.100 ευρώ — πάνω από δεκαπλάσια αύξηση και στις δύο χώρες από πέρυσι.

Στη Βρετανία, η ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem δήλωσε ότι θα αυξήσει το ανώτατο όριο των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου σχεδόν δύο φορές από την 1η Οκτωβρίου σε μέσο όρο £3.549 (4.197 $) ετησίως. Η Τσεχική Δημοκρατία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την ενεργειακή κρίση “το συντομότερο δυνατό”.

Οι τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη στην Ευρώπη καθώς η Ρωσία μείωσε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην ήπειρο. Υπάρχουν φόβοι για πιο δραστικές περικοπές τον χειμώνα εν μέσω εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Δύσης για τον πόλεμο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments