Αρχική Αθλητικά νέα «Πικρός» αποκλεισμός από την Λουντογκόρετς για τον Ολυμπιακό

«Πικρός» αποκλεισμός από την Λουντογκόρετς για τον Ολυμπιακό

0
Dodekanisos

Ο Ολυμπιακός γνώρισε «πικρό» αποκλεισμό από την Λουντογκόρετς στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Η Ελληνική ομάδα αποκλείστηκε στην διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4-1. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 2-2. Μοιραίοι Βαλμπουενά και Χασάν που αστόχησαν στις εκτελέσεις τους. Ενώ ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με δέκα παίκτες απ’ το 86′.

Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

«Verba volant, scripta manent». Η λατινική παροιμία στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ως «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν». «Όσον αφορά την πρόκριση, θεωρώ αυτή θα έρθει. Η δουλειά θα γίνει στην Βουλγαρία και η πρόκριση στα play off του Champions League θα γίνει πραγματικότητα». Αυτή την πρόταση είχα γράψει μετά την ισοπαλία (1-1) του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στην Λουντογκόρετς. 

Η Λουντογκόρετς έβαλε «τέλος» στο αήττητο σερί του Ολυμπιακού σε προκριματικά

Προφανώς και έπεσα εντελώς έξω. Ο αποκλεισμός από την συνέχεια του Champions League αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Χάλασε και το σερί στα προκριματικά. Από το 2016 και την Χάποελ Μπερ Σεβά (0-1) είχε να ηττηθεί και να αποκλειστεί από το Champions League ο Ολυμπιακός. Το κοντέρ στα προκριματικά «σταμάτησε» στο 11-4-0. Αποδείχθηκε δύσβατο εμπόδιο ο σύλλογος του Ράζγκαρντ. Όχι ότι άξιζε κάτι περισσότερο από τις δύο αναμετρήσεις με την Βουλγαρική ομάδα ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Μαρτίνς «πλήρωσε» την έλλειψη ρυθμού. Εν αντιθέσει με την Λουντογκόρετς  η οποία έδωσε  το ένατο επίσημο ματς της. Δεν είναι κάτι που αποτελεί δικαιολογία. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο άθλημα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε «καθαρά», καθώς «νικήθηκε» κατά κράτος στα δύο ματς. 

Στα του ματς η ομάδα του Μαρτίνς προηγήθηκε στο 31′ με τον Μ’ Βιλά, για να ισοφαριστεί με αυτογκόλ του Σεμέδο (48′) σε μία άτυχη στιγμή. Από εκεί και πέρα ο Ανδρούτσος υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Ντεσπόντοφ και στο 57′ ο Σωτηρίου έγραψε το 2-1. Φέρνοντας «τούμπα» το ματς. Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να ισοφαρίσει με πέναλτι του Ελ Αραμπί (68′), αλλά η απερισκεψία του Μπα και το «επιπόλαιο» μαρκάρισμά του τον άφησε με δέκα παίκτες (86′). 

Συνεχίζει στο Europa League ο Ολυμπιακός

Σε τελική ανάλυση η χρονιά δεν χάθηκε για τον Ολυμπιακό. Δεν χρειάζεται να επικρατεί μισαλλοδοξία. Στην ίδια μοίρα με εκείνον -θύματα εκπλήξεων- βρέθηκαν και Ερυθρός Αστέρας (από Σέριφ Τιρασπόλ) και Ρέιντζερς (από Μάλμε). Αυτό που έχει σημασία είναι ότι συνεχίζει στην Ευρώπη. Έστω και στο Europa League, το οποίο δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα. Δύσκολη νύχτα (ακόμα μία) για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Ωστόσο στο μυαλό όλων θα πρέπει να υπάρχουν δύο ημερομηνίες και τα παιχνίδια κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ώστε να εισέλθουν τουλάχιστον στου ομίλους του Europa League. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λουντογκόρετς: Κάχλινα, Ικοκό (106′ Σισίνιο), Πλαστούν, Βερντόν, Νεντιάλκοβ, Μπάντζι (88′ Σαντάνα), Ζοσουέ Σα (94′ Ροτάριου), Γκονσάλβες, Ντεσπόντοβ, Σωτηρία, Κάουλι (106′ Γιάνκοβ)

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ανδρούτσος (120′ Λαλά), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (91′ Κούντε), Μπουχαλάκης (54′ Παπασταθόπουλος), Καμαρά, Βρουσάι (65′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (106′ Χασάν), Μασούρας (88′ Σισέ)

Δείτε πατώντας ΕΔΩ τα υπόλοιπα αποτελέσματα των ομάδων στα προκριματικά του Champions League

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments