Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Πήγε να το κάνει δύσκολο!

Πήγε να το κάνει δύσκολο!

0
Dodekanisos

Ο Φοίβος έχασε τα …άχαστα και κέρδισε τελικά με 1 – 0 την Δόξα Καρδάμαινας. Σκόρερ ο Δράκος. Σε μεγάλη ημέρα ο τερματοφύλακας Γιακούμαρος.

Τα εύκολα …δύσκολα πήγε να κάνει ο Φοίβος Κρεμαστής στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας απέναντι στη Δόξα Καρδάμαινας. Νίκησε μόνο με 1 – 0, μετά από ένα παιχνίδι κατά την διάρκεια του οποίου έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να πετύχει μια πιο άνετη νίκη και να μην αγχωθεί στο τέλος. Μπορεί να μπήκε με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, αλλά σίγουρα προβλημάτισε στην τελική προσπάθεια καθώς οι ποδοσφαιριστές του απώλεσαν σωρεία χαμένων ευκαιριών. Και επειδή στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, η Δόξα είχε και τη δική της πολύ καλή στιγμή όπου θα μπορούσε να ισοφαρίσει.


Ο αγώνας έγινε σε ακατάλληλη ώρα καθώς μέσα στο μεσημέρι η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς κελσίου. Παρόλα αυτά οι παίκτες και των δυο ομάδων έκαναν υπερπροσπάθεια και έτρεξαν αρκετά τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι συνάντησαν ορισμένες δυσκολίες στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας ωστόσο συνάντησαν μια Δόξα που ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και παίζοντας με αρκετούς παίκτες στον άξονα δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους όπως ονειρευόντουσαν.

Ο Φοίβος όπως παρατάχθηκε στο παιχνίδι της πρεμιέρας

Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε αισθητά μιας και ο Φοίβος βρήκε περισσότερους χώρους και έγινε σαφώς πιο επιθετικός δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Τόσο από δεξιά με τον Χατζησάββα κυρίως όσο και από αριστερά με τον νεαρό Μπανουσάϊ που έκανε ένα καλό παιχνίδι, ο Φοίβος δημιούργησε πολλές προϋποθέσεις για να φθάσει σε μια άνετη νίκη αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Αλλά και από τον άξονα με τον Κιοσέογλου, η ομάδα της Κρεμαστής βρήκε διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να είναι αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Γιακούμαρου που είχε …κατεβάσει τα ρολά σε αρκετές των περιπτώσεων.

Ο Χατζησάββας (δεξιά) ήταν ένας από τους παίκτες που έτρεξαν πάρα πολύ

Το φιλμ του αγώνα
Στο 5’ ο Μαντικός έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας Γιακούμαρος κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ.
Στο 10’ μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Κιοσέογλου πήρε μια δύσκολη κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 30’ μετά από αντεπίθεση, ο Ατσαλάκης πήρε τη μπάλα σε θέση τετ α τετ και έκανε το σουτ αλλά ο Κεφάλας μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 38’ ήταν η σειρά του Μπανουσάϊ να βρεθεί σε θέση τετ α τετ. Έκανε το πλασέ αλλά ο Γιακούμαρος απόκρουσε.
Στο 41’ ο Χατζησάββας έκανε μια πολύ ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, «έσπασε» τη μπάλα για τον Δράκο ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ με πολύ καλές προϋποθέσεις αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι (άουτ).
Στο 43’ ο Κιοσέογλου εκτέλεσε φάουλ και ο Παϊζάνος έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 51’ ο Μπανουσάϊ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Δράκος με μια δύσκολη «στριφτή» κεφαλιά έκανε το 1 – 0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Στο 64’ ο Χατζησάββας έκανε μια φοβερή κούρσα από τα δεξιά, φθάνοντας σε θέση τετ α τετ αλλά το σουτ που επιχειρήθηκε εξουδετερώθηκε από τον Γιακούμαρο.
Στο 71’ ο Κιοσέογλου έκανε το σουτ από αρκετά καλό σημείο αλλά ο Γιακούμαρος και πάλι απόκρουσε.
Στο 74’ ο Μπανουσάϊ έκανε μια ωραία ατομική προσπάθεια και σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 76’ μετά από αντεπίθεση, ο Δράκος πάσαρε στον Μπανουσάϊ στην πλάτη της άμυνας ο οποίος από θέση τετ α τετ πλάσαρε αλλά και πάλι ο Γιακούμαρος απόκρουσε με τα σώμα, σώζοντας την ομάδα του από βέβαια παραβίαση.
Στο 78’ παραλίγο να ισοφαρίσει η Δόξα, όταν από μπαλιά του Χατζησεβαστού στην πλάτη της άμυνας του Φοίβου, ο Μυξολούφης πλάσαρε αλλά χωρίς να έχει καλή ισορροπία και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Αντωνάς (Σταυρούλιας, Κωτσόπουλος) ο οποίος στο φινάλε σφύριξε τη λήξη κάπως άκομψα η αλήθεια τη στιγμή που ο Καρίκης είχε φύγει μόνος του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ετοιμαζόταν να σουτάρει. Στο 92’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Καλούδης για αντικανονικό μαρκάρισμα.

Ο Αντωνάς δείχνει την κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) κάρτα στον Καλούδη στο 92′. Ο παίκτης είχε μπει στο παιχνίδι στο 86′!

Οι συνθέσεις των ομάδων είναι οι ακόλουθες.
ΦΟΙΒΟΣ: Κεφάλας, Ταφάνι, Καμπούρης, Θεοδοσίου, Κοντογιώργος (31’ Παϊζάνος), Αθανασίου, Μαντικός, Αζεμάϊ (31’ Μπανουσάϊ), Χατζησάββας, Κιοσέογλου (91’ Πρέτσι), Δράκος (91’ Καρίκης)
ΔΟΞΑ: Γιακούμαρος, Χατζηπαναγιώτης, Κάρλος, Καράλιαμης, Κατσαρός (86’ Καλούδης), Μποϊλής, Ατσαλάκης (65’ Χατζησεβαστός), Πης, Καίσερλης (82’ Αλιάϊ), Χατζηαντωνίου, Μάυρος (72’ Μυξολούφης)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments