Πεζοπορικό ραντεβού στις 30 Οκτωβρίου

0
pezoporia

Το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, σας ενημερώνει ότι το μεγάλο «πεζοπορικό ραντεβού» έχει πλέον καθοριστεί ημερολογιακά και θα λάβει χώρα την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Δήμου Κυμισαλέων, που εκτείνεται στους πρόποδες του όρους Ακραμίτη, της Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου, σε μια πανέμορφη δασική περιοχή, με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ειδικότερα του αναπληρωτή καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας και Νομισματικής, Δ/ντή του ΠΜΣ «Αρχαιολογία της Ανατολικής Μεσογείου από την Προϊστορική Εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα: Ελλάδα, Αίγυπτος, Εγγύς Ανατολή», του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών & Επιστημονικού Υπεύθυνου του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αρχαιολογική έρευνα στην Κυμισάλα της Ρόδου, κ. Μανόλη Ι. Στεφανάκη.
Η διαδρομή θα περιλαμβάνει την περιοχή «Στελιές» ως αφετηρία, την κορυφή του λόφου του Αγίου Φωκά, στην Ακρόπολη του Αρχαίου Δήμου Κυμισαλέων, όπου σώζονται τα ερείπια ιερού, της ελληνιστικής περιόδου, τις νεκροπόλεις του Αρχαίου Δήμου που εκτείνονται στους πρόποδες της ευρύτερης περιοχής του προαναφερόμενου λόφου, τον αρχαίο οικισμό των «Βασιλικών» και από εκεί επιστροφή στην αφετηρία, διατηρώντας μια κυκλική πεζοπορική διαδρομή.
Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους πεζοπόρους, καθώς και εκείνους που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν με εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες γνώσεις την ιστορική τους αντίληψη, για έναν σχεδόν άγνωστο στο ευρύτερο κοινό αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό προορισμό, να αφήσουν την ημερομηνία της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2016, «ανοικτή» και να μας ακολουθήσουν.
Θα κοινοποιηθούν το ερχόμενο διάστημα λεπτομερέστερες ανακοινώσεις και σχετικά Δελτία Τύπου, για την σημαντική αυτή δράση του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δήμου Ρόδου.