Πεζοπορία στο Φιλέρημο

0
pezoporia afisa

Σας ενημερώνουμε, εκ νέου, ότι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου και την Δημοτική Κοινότητα Παστίδας, πεζοπορία 6,5 χλμ. περίπου, στον ευρύτερο δασικό και αγροτικό περιβάλλοντα χώρο που εκτείνεται στους πρόποδες του Φιλέρημου και κάτω από αυτούς, με την συνεργασία επιμέρους πολιτιστικών και αθλητικών φορέων καθώς και άλλων εθελοντικών ομάδων. Ως ώρα εκκίνησης της πεζοπορίας ορίζεται η 09η:00 π.μ., από την πλατεία απέναντι ακριβώς από το Κοινοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας.
Καλούνται λοιπόν οι φίλοι της πεζοπορίας, που σημειωτέον θα πρέπει να είναι υγιείς και οπωσδήποτε να έχουν μια συνεχόμενη επαφή με αυτήν, ώστε να μπορούν να την ολοκληρώσουν επιτυχώς και χωρίς προβλήματα, να λάβουν μέρος σ’ αυτήν την ενδιαφέρουσα δράση. Τα απαραίτητα εφόδια κάθε πεζοπόρου που θα λάβει μέρος, πρέπει οπωσδήποτε να είναι: το σακίδιο, ο κατάλληλος ρουχισμός, προπάντων τα κατάλληλα παπούτσια που ενδείκνυνται για πεζοπορικές διαδρομές, νερό, καπέλο, ρουχισμός αλλαγής (t-shirt, πουλόβερ & αδιάβροχο απαραιτήτως). Προτείνεται προαιρετικά, η φωτογραφική μηχανή ή κάμερα, ή κινητό τηλέφωνο που τα συνδυάζει, ώστε να απαθανατιστεί αυτή η πεζοπορική εμπειρία.
Την πεζοπορία αυτή θα συνοδεύσουν, όπως ευγενικά προσφέρθηκαν και κατά το παρελθόν σε παρόμοιες δράσεις, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) C.B. Δωδεκανήσου, του «Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Παράρτημα Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς και ο γεωπόνος Πετράκης Εμμανουήλ που θα μιλήσει και θα απαντήσει σε ερωτήσεις και απορίες των πεζοπόρων, αναφορικά με την βλάστηση της ευρύτερης περιοχής, και όχι μόνον, κατά το 15λεπτο διάλλειμα στο μέσον της διαδρομής.

Η συνολική εκδήλωση στηρίχθηκε εμπράκτως από την καθ’ ύλην αρμόδια Αντιδημαρχία Δήμου Ρόδου για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού, την Δημοτική Κοινότητα Παστίδας, τον Σύλλογο Γυναικών Παστίδας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Το Καμάρι», τον Αθλητικό Σύλλογο Παστίδας «Αστέρας», την εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων «Απλώς» και την εταιρεία μελισσοκομικών προϊόντων «Μελισσοκομική Δωδεκανήσου».
Αμέσως μετά την περαίωση της πεζοπορίας, θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου, με την συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών ομάδων, όπου θα προσφερθούν παραδοσιακοί μεζέδες, ενώ προϊόντα και γλυκά εδέσματα θα διατίθενται στους συμμετέχοντες, ως ευγενική δωρεάν προσφορά των προαναφερθέντων επιφανών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή («Απλώς» & «Μελισσοκομική Δωδεκανήσου»). Επίσης το πρόσφατα ανακαινισθέν «Παραδοσιακό-Λαογραφικό Σπίτι» καθώς και ιδιωτικές παραδοσιακές οικίες στο κέντρο του χωριού θα είναι ανοικτές προς επίσκεψη.
Τέλος, λεωφορεία του Δήμου Ρόδου θα μεταφέρουν δωρεάν πολίτες-δημότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την αθλητική-πολιτιστική δράση, οι οποίοι αδυνατούν να μετακινηθούν με ιδιωτικά μέσα. Τα λεωφορεία αυτά θα σταθμεύσουν στην πλατεία Αγίου Φραγκίσκου την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 08:00 π.μ., όπου θα αναμένουν την επιβίβαση των ενδιαφερομένων, έως το αργότερο στις 08:30 π.μ..
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αναχώρησης θα τηρηθεί αυστηρά αφού η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει στις 09:00 π.μ. από την πλατεία απέναντι από το Κοινοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας.
Απαραίτητη επίσης θεωρείται η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής γι’ αυτούς που θα επιλέξουν την μετακίνησή τους με τα λεωφορεία στο τηλέφωνο 2241035937 (Δευτέρα-Παρασκευή από 08:00 π.μ. έως 15:00) του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Ρόδου.