Αρχική Εκδηλώσεις Πετυχημένη η 1η εκδήλωση του Δήμου Ρόδου «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ –...

Πετυχημένη η 1η εκδήλωση του Δήμου Ρόδου «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ – ΠΡΟΣΦΕΡΩ»

0
Dodekanisos

Πετυχημένη ήταν η 1η εκδήλωση του Δήμου Ρόδου «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ – ΠΡΟΣΦΕΡΩ».

Γέμισε το πάρκο του Ροδινιού την Κυριακή στην εκδήλωση ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ-ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ –ΠΡΟΣΦΕΡΩ,  που οργανώθηκε από το Δήμο Ρόδου και την κα. Άννα Ζωάννου, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων, Τρίτης ηλικίας, Αμέα και Εθελοντισμού.  Πλήθος εθελοντών κάθε ηλικίας, από μωρά μέχρι και τέταρτης ηλικίας, πρόσφεραν τρόφιμα για να υποστηρίξουν άπορες οικογένειες του νησιού μας. Ταυτόχρονα συμμετείχαν στα διάφορα δρώμενα που προσφέρθηκαν και πάλι από εθελοντές.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο κ. Σωτήρης Πετράκης, πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας και της ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας και Ανάπτυξης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, εθελοντές, συλλόγους, τοπικές κοινότητες, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία, επισήμανε ότι η δράση αποτελεί μέρος της προσπάθειας για ανάπτυξη της  αυτοεκτίμησης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και κυρίως της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπαιδευτικοί: κ. Δημήτρης Κλαδογένης, Διευθυντής 1ου ΕΚ Ρόδου και  κ. Δημήτρης Δανελλάκη, Καθηγητής Πληροφορικής 2ου ΕΚ Ρόδου, οι οποίοι ανάπτυξαν την επιστήμη της ρομποτικής, τις εφαρμογές της στην καθημερινότητα καθώς τις ευκαιρίες που υπάρχουν για να τη διδαχτεί κανείς τοπικά. Στην παρουσίαση του ο κ. Χρήστος Ατλάσης, Χημικός MSc, Καθηγητής – Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα τη Ψυχομετρία ανέλυσε το καινούριο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων και τις ευκαιρίες σπουδών με υποτροφία στην Ευρώπη και την Αμερική.  Στο τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Στο αύλειο μέρος του Ροδινιού, παράλληλα, οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διδαχτικά παιχνίδια από τους:

  • Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων – ΕΥΘΥΤΑ την πρόεδρό κυρία Ελένη Καρύδη
  • Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου, με τον πρόεδρο κ. Μακέστα
  • Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ), Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, κα Ασημίνα Τσιμπιδάκη
  • Περιφερειακή Εφορεία προσκόπων Δωδεκανήσου, με τον έφορο κ. Σάκη Κατσαμούνδη
  • Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ», με τον πρόεδρο κ. Καραβά
  • Europe Direct Ρόδου ΑΝΔΩ ΑΕ, με την πρόεδρό του και αντιδήμαρχο Ρόδου κα. Βασιλική Ξεπαπαδάκη – Παπαδημητρίου

Ταυτόχρονα εκδηλώσεις και τρόφιμα συλλέχτηκαν με την υποστήριξη των:

Προέδρου Αρχαγγέλου κ. Αργύρη Αργυρού

Προέδρου των Καλυθιών κ. Καφετζή Μιχάλη με τον Αθλητικό Σύλλογο Καλυθίων «ΑΠΟΛΛΩΝ», τον  Πυγμαχικό Σύλλογος Καλυθίων  «Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ», την  Αθλητική Ένωση ΣΤΑΥΡΟΣ Καλυθίων, το Χορευτικό Εργαστήρι Καλυθίων «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» και τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Καλυθίων «Ο ΦΑΡΟΣ»

Προέδρου Λαέρμων κ. Πατούνα Αναστάσιο, τους μουσικούς  κ. Γιάννη Ροδίτη και τον κ. Δημήτρη Καρίκη, την Εκκλησιαστική  Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Λαέρμων, τον  Σύλλογο Γυναικών Λαέρμων «Άγιος Γεώργιος» με την πρόεδρο κα. Βαλασία Παπαντωνίου, τον    Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «Πολύστρατος» και τον  Πολιτιστικό Σύλλογο ΘΑΡΡΙΠροέδρου Λινδίων κ. Ελευθερίου Γιώργος και το σύλλογο  WE LOVE LINDOS Τους δέκα προέδρους της Νότιας Ρόδου:  την κυρία Παπαβασιλείου Μαρία και τους κυρίους Μανωλάκη Γιώργο, Δαμαντή Ευστάθιο, Μανουσάκη Γιώργο, , Καλαποδάκη Βασίλειο, Βουκκή Βασίλειο, Ζαννετάκη Νικόλαο, Μιχαήλ Βασίλειο, Λάμπρου Χαράλαμπο και Χατζησάββα-Νικολαϊδη Σταμάτιο, τις  εκκλησιαστικές Επιτροπές, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου.

Και τέλος του Προέδρου Παραδεισίου κ. Μιχαήλογλου Κυριαζή, το 3Ο Σύστημα Προσκόπων Παραδεισίου, τον Αθλητικό Σύλλογο Ποδηλασίας  ΑΘΛΟΣ, τον Πολιτιστικό Σύλλογος Βιλανόβα, την Κιβωτό Αγάπης,  τον Αθλητικό Σύλλογο Κλεάνθης, τον Αθλητικό Σύλλογο Βόλεϊ Φοίνικας, και τον Σύλλογο Νέων Παραδεισίου  Ωρίωνας

Αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους τόσο στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου όσο και στο παιδικό σταθμό «ΚΑΡΑΜΕΛΟΣΠΙΤΟ». Ευγενικός χορηγός το φροντιστήριο« Πυθαγόρας» Τέλος, το μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε όλους τους συνδημότες μας, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο, για τη συμμετοχή τους, τη προσφορά τους  και την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας για κοινωνική πρόσφορα και αλληλεγγύη.

Η δράση έμπρακτα κατέδειξε ότι όταν η Συμμετοχή ~ η Διασκέδαση ~ η Προσφορά γίνονται πραγματικότητα… τα αποτελέσματα είναι Καταπληκτικά!!! Όλοι οι εθελοντές συμμετείχαν μοναδικά…. κερδίζοντας Χαμόγελα και  Ηθική Ικανοποίηση.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments