Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Γ' Δωδεκανήσου «Πέσαμε από τα σύννεφα με την απόφαση της Πειθαρχικής»

«Πέσαμε από τα σύννεφα με την απόφαση της Πειθαρχικής»

0
Dodekanisos

Την δυσαρέσκεια του για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής εξέφρασε με δηλώσεις του και ο γενικός αρχηγός του Ταξιάρχη Καλάθου Μιχάλης Καπισίκης. Μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Δραγάτη στον ραδιοφωνικό σταθμό SKY 100.8 ανέφερε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:
«Έχω πέσει από τα σύννεφα με την απόφαση που πήρε η Πειθαρχική. Δεν μπορώ να καταλάβω πως πήραν αυτή την απόφαση. Ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος και προβλέπει μια συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στο γήπεδο για τέτοιες περιπτώσεις. Αυτή η διαδικασία όμως δεν ακολουθήθηκε από τον διαιτητή και απορώ πραγματικά πως έγινε αποδεκτή αυτή η ένσταση. Καταρχήν, ο ΚΑΠ αναφέρει ρητά ότι η ένσταση υποβάλλεται κατά την διάρκεια της αναμέτρησης και καταχωρείται μέχρι και το κλείσιμο του φύλλο αγώνα. Αναφέρει όμως ότι υποβάλλεται γραπτώς και πρέπει να αναφέρεται και ο λόγος. Σε εμάς δεν έγινε αυτό. Δεν μας δόθηκε γραπτώς το γιατί γίνεται η ένσταση και τι ακριβώς αφορά. Εμείς πιστεύαμε ότι το πρόβλημα είχε να κάνει με τα ορισμένα από τα στοιχεία του ποδοσφαιριστή τα οποία εκ παραδρομής αναφέρονται διαφορετικά στο δελτίο της ΕΠΟ σε σχέση με την αστυνομική του ταυτότητα. Το πατρώνυμο δηλαδή και το μητρώνυμο είναι διαφορετικά. Αυτό είναι ένα λάθος που γνωρίζαμε. Αλλά είναι λάθος το οποίο έχει να κάνει με την ΕΠΟ. Το γνωρίζαμε αυτό και πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να ξεπεραστεί εύκολα».

Ο κ. Καπισίκης πρόσθεσε ακόμα και τα ακόλουθα:
«Αλλά και ο ίδιος ο διαιτητής δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία. Δεν εξέτασε τον παίκτη κάνοντας συγκεκριμένες ερωτήσεις παρά μόνο ανέφερε ότι δεν μοιάζει με τη φωτογραφία. Λογικό είναι. Αφού η φωτογραφία έχει τραβηχτεί πριν από χρόνια. Είναι λογικό να είναι τώρα διαφορετικός. Πήγαμε στην Πειθαρχική Επιτροπή με τη συνοδεία δικηγόρου ο οποίος προσπαθούσε να τους εξηγήσει όλα αυτά αλλά δεν τον κατάλαβαν. Καλό θα είναι να μην εφαρμόζεται ο ΚΑΠ που είναι το ευαγγέλιο του ποδοσφαίρου κατά το δοκούν. Όλα τα πράγματα εξελίσσονται. Καλό θα ήταν λοιπόν κατά τη γνώμη μου να μπουν στην Πειθαρχική επιτροπή και πιο νέα άτομα πιο ανοιχτόμυαλα».

Σε ερώτηση για το αν ο Ταξιάρχης θα προσφύγει στην δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, απάντησε ως εξής:
«Το σκεφτόμαστε αλλά δυστυχώς είναι και το οικονομικό. Μόνο το παράβολο που απαιτείται είναι 500 ευρώ. Για ένα ερασιτεχνικός σωματείο όπως εμείς που ψήνουμε σουβλάκια για να βγάλουμε τη χρονιά δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Είναι πραγματικά κρίμα να μας τιμωρούν έτσι. Τι θα πω τώρα στα παιδιά, στους ποδοσφαιριστές. Ότι δεν ανεβαίνετε;»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments