Αρχική Videos Περισσότερη πίεση στη Μόσχα απαιτεί από τον Biden o Zelensky!

Περισσότερη πίεση στη Μόσχα απαιτεί από τον Biden o Zelensky!

0

«Να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Μόσχα», ζήτησε από τον Τζο Μπαϊντεν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας φέρεται μάλιστα να έκανε λόγο για πρόσθετες παραδόσεις βαρέων όπλων.

«Συζητήσαμε την πορεία των εχθροπραξιών και τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία», δήλωσε ο Ζελένσκι το βράδυ της Κυριακής. «Ο κόσμος πρέπει να ασκήσει πίεση στη Ρωσία μέχρι να αποκατασταθεί η διεθνής τάξη». Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι αυτός και ο Μπάιντεν συζήτησαν «περαιτέρω επέκταση της αμυντικής συνεργασίας, με έμφαση στα όπλα μεγάλου βεληνεκούς».

Ο Ουκρανός ηγέτης πρόσθεσε αργότερα σε μια ομιλία μέσω βίντεο ότι «η ενίσχυση» του πυροβολικού του Κιέβου και πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων ήταν επίσης στην ημερήσια διάταξη. Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια σύντομη δήλωση, λέγοντας ότι ο Μπάιντεν «επιβεβαίωσε την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων μέσω της συνεχιζόμενης ασφάλειας, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας». Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, όπου τα μέλη του μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα επικεντρωθούν στην περαιτέρω συντονισμένη βοήθεια προς το Κίεβο. Η Ουκρανία φέρεται να έχει μεγάλες ελπίδες για τη συνάντηση στο Βίλνιους, αναμένοντας να λάβει έναν οδικό χάρτη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments