Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 “Περιμένουμε να τα δούμε και στην πράξη”

“Περιμένουμε να τα δούμε και στην πράξη”

0
Dodekanisos

Επιφυλακτικός όσον αφορά την αναδιάρθρωση των κατηγορίων εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ιάλυσου Μιχάλης Χατζηνικήτας με δηλώσεις που έκανε στο news12.gr. Ο ίδιος είναι καταρχήν ικανοποιημένος από το νέο σχέδιο δεδομένου ότι φαίνεται ότι γίνεται μια προσπάθεια για να να μπει το ποδόσφαιρο σε άλλες βάσεις, ωστόσο περιμένει να δει να υλοποιούνται κάποια πράγματα στην πράξη πριν αποφασίσει οριστικά αν το νέο πλάνο είναι πράγματικα εποικοδομητικό.

“Περιμένουμε να δούμε το οικονομικό σκέλος στην πράξη. Αυτό είναι το βασικότερο. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι θα είμαστε σε μια επαγγελματική κατηγορία. Το θετικό επίσης είναι ότι θα υπάρξουν πλέον οι επαγγελματικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα θα είναι σαράντα. Ναι μεν θα υπάρχουν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες αλλά οι ομάδες θα είναι λιγότερες. Αυτό νομίζω ότι θα είναι ένα καλό κίνητρο για τους παίκτες”.

Ο Μιχάλης Χατζηνικήτας πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
“Αν ισχύσουν αυτά που λένε, τα πλάνο είναι πολύ καλό. Όσον αφορά τουλάχιστον τις πραγματικά υγιείς ομάδες. Τα 200.000 που λένε για τα τηλεοπτικά, είναι ένα πολύ καλό και σημαντικό ποσό με βάση τα τωρινά δεδομένα. Όπως και τα 800.000 που θα παίρνουν οι ομάδες της Super League 2. Αυτό είναι ένα κίνητρο και για τον Ιάλυσο που εννοίτε ότι μας ενδιαφέρει να διεκδικήσουμε την άνοδο. Είναι ποσά που δεν έδιναν στο παρελθόν. Είναι μια σημαντική βοήθεια για να λειτουργήσουν οι σύλλογοι. Αν όμως δεν ισχύσουν τα πιο πάνω ποσά εννοείτε ότι δεν θα είναι καλά. Επίσης είναι πολύ θετικό το ότι πλέον το μετοχικό κεφάλαιο από τα 300.000 που ήταν έπεσε τώρα στα 30.000. Είναι μια μεγάλη ελάφρυνση για τα σωματεία”.

Φυσικά για να πάρει ένα σωματείο αυτά τα χρήματα θα υπάρχουν και δικλίδες ασφαλείας…
“Εννοείται. Αυτό θέλουμε και εμείς. Έτσι πρέπει να γίνει. Δεν θα σου δίνουν χρήματα και θα σου λένε κάντα ότι θες όπως γινόταν παλιά. Το ποδόσφαιρο θα μπει σε άλλες, υγιείς βάσεις. Γι’ αυτούς που θέλουν να λειτουργήσουν βέβαια έτσι, γιατί υπάρχουν και άλλοι που θέλουν απλά να παίρνουν χρήματα, να χρεώνουν τις ΠΑΕ και να εξαφανίζονται. Το έχουμε δει και αυτό στο ποδόσφαιρο”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments